Fudbal

SOKOLI STARTOVALI KAKO SU ŽELJELI: VULJAJ ZAMALO TRAGIČAR, ALI RAZLIKA U KLASI JE OČIGLEDNA

Autor Jovana Raičević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore je u 2. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine savladala Gibraltar na Gradskom stadionu u Podgorici - 4:1

Izvor: FSCG

Dvije laganije utakmice na startu kvalifikacija za Mundijal 2022. godine su okončane na pravi način - sa šest bodova - kako su “hrabri sokoli“ i priželjkivali, pa će u derbi sa Norveškom pod Goricom u utorak ući puni samopouzdanja...

I ostaviće srce na terenu za nova tri boda!

A nakon trijumfa u Letoniji, stigla je očekivana pobjeda protiv Gibraltara u Podgorici - 4:1 golovima Fatosa Bećiraja, Marka Simića i Žarka Tomaševića i naravno Stevana Jovetića.

“Crveni“ su startovali furiozno, pokazali su odmah razliku u klasi, a šanse su prokockali Uroš Đurđević, Nebojša Kosović i Vladimir Jovović.

Međutim, gol je visio u vazduhu, a stigao je praktično iz vazduha - nakon duge lopte Kosovića, Đurđević je bio sjajan u vazduhu, lopta je pogodila obje stative, a Bećiraj nije dozvolio da pleše po gol liniji, već je ubacio u mrežu u 26. minutu.

Momci Miodraga Radulovića su u tom trenutku ostali bez povrijeđenog Bakića, zamijenio ga je Vuljaj i fudbaler Dečića je zamalo bio tragičar - napravio je penal koji je Gibraltar preko Stejdža iskoristio četiri minuta kasnije nakon našeg vođstva.

Međutim, to nije poljuljalo “sokole“, znali su da su bolji rival i krenuli su po gol, a pronašao ga je Simić glavom u 43. minutu na asistenciju Kosovića, pred petanestominutni odmor čisto da se u drugo poluvrijeme ne bi ušlo sa nervozom.

Zbog toga je Radulović odmah u drugom dijelu ubacio kapitena Jovetića, koji je odmah prodrmao ekipu, pokušavao je više puta, baš kao i Đurđević, ali je golman Gibraltara nekako izlazio kao pobjednik. Ali, gosti nisu mogli ništa u 53. minutu kada je Hakšabanović centrirao iz kornera, a Tomašević pogodio praktično iz peterca.

Crna Gora je nastavila da dominira, Radulović je promiješao ionako promiješane karte, pa je šansu za debi pored Vuljaja dobio i Ilija Martinović, a Jovetić je maestralno pogodio u 80. minutu postisavši svoj 31. pogodak za reprezentaciju u jubilarnoj 40. pobjedi “sokola“. Na kraju je Joveta izveo još jednu majstoriju, ali je lopta pogodila u stativu.

Naš tim je utakmicu počeo u sastavu Mijatović, Vukčević, Simić, Tomašević, Radunović, Kosović, Bakić, Hakšabanović, Jovović, Bećiraj i Đurđević, a priliku sa klupe su dobili Vuljaj, Jovetić, Lagator, Boljević i Martinović.