DOBRA VEST

"SLATKE MUKE" DEJANA STANKOVIĆA: Oporavio se i Bakajoko, 25 igrača Zvezde spremno za derbi!

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Imaće težak zadatak trener Zvezde da izabere samo 11 fudbalera, ali to je mnogo bolje nego glavobolja zbog izostanaka.

Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Crvena zvezda je imala dosta problema sa povredama igrača i korona virusom tokom ovog proleća, ali za Dejana Stankovića sada stižu samo lepe vesti.

Oporavljali su se fudbaleri jedan po jedan, pa će posle reprezentativne pauze "Mister" imati praktično sve na raspolaganju, što je naročito značajno zbog "večitog" derbija koji predstoji za manje od dve nedelje.

Dijego Falćineli, Filipo Falko i Seku Sanogo su pobedili korona virus i polako se vraćaju u ritam, a na treninzima od četvrtka je i Aksel Bakajoko.

Pojačanje crveno-belih iz Intera nije imao sjajan početak u novom klubu. Prvo se Francuz povredio tokom priprema u Turskoj, dok je problem osetio i u prvom susretu sa Milanom na kome je igrao svega 10 minuta, ali sada je ponovo za prvim timom i probaće da ubedi Dejana Stankovića da zaslužuje šansu.

To će biti vrlo teško pošto Zvezda ima sedmoricu inostranih fudbalera, a pravila kažu da u protokolu mogu da se nađu samo četvorica.

Ako ne bude novih problema tokom reprezentativne pauze, Stanković će biti na "slatkim mukama" pošto će u konkurenciji za sastav pred svaku utakmicu biti 25 igrača. Od prvotimaca je trenutno jedino odsutan Strahinja Eraković, koji se kreće na štakama, a za koga se na "Marakani" nadaju da bi mogao da se vrati do kraja sezone.

Treneru crveno-belih će tako biti izuzetno teško da svima njima pruži šansu u najvažnijem periodu sezone, ali mu je to svakako manji problem nego da je ponovo suočen sa povredama i primoran na improvizacije kojih je i te kako bilo kada su van terena bili Katai, Ivanić, Rodić, Nikolić...

Zvezdu već 30. marta očekuje odloženi meč Kupa Srbije protiv prvoligaša IMT-a, i na tom susretu bi minutažu trebalo da dobiju igrači sa manjom minutažom ove sezone, dok je 3. aprila zakazan superligaški duel sa Napretkom.

Već četiri dana kasnije (7. april), Zvezda će na "Rajku Mitiću" ugostiti Partizan u drugom ovosezonskom "večitom" derbiju.