Fudbal

Heroj Jovetić, borbeni Đuka i majstor Kosović: Bitno za samopouzdanje

Autor Draga Ivanović

Naši reprezentativci su presrećni pobjedom nad Letonijom u Rigi, trijumf nakon preokreta je značio mnogo na planu samopouzdanja pred utakmicu sa Gibraltarom u subotu

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Napadač Stevan Jovetić je sa dva magična gola potpisao pobjedu protiv Letonije na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Uroš Đurđević je dokazao da će biti pravo pojačanje pošto je odskočio svojom požrtvovanošću i borbom, a Nebojša Kosović je pokazao kakav je majstor asistencijom za izjednačenje…

Utisci nakon trijumfa Crne Gore u Rigi su sjajni!
“Teška, veoma zahtjevna utakmica, sa mnogo kontakt igre. Znali smo da će biti tako. Mislim da smo pokazali da smo mnogo kvalitetniji, imali smo šest-sedam ozbiljnih šansi, šteta što ranije nijesmo riješili meč. Najbitnije je, ipak, bilo da se startuje pobjedom, sad možemo u miru da se spremamo za Gibraltar. Niko ne može da se pobijedi lako, ova utakmica nam je pokazatelj”, istakao je Jovetić, koji je dodao.

Prvi šut Letonaca završio je u mreži. Hvala Bogu da smo se vratili poslije minut i reagovali brzim golom, prije poluvremena. To nam je dalo dodatnu snagu, u nastavak smo ušli mnogo odlučnije, življe, spustili smo loptu i nijesmo im dozvolili da nametnu njihov stil. Zasluženo smo pobijedili”.

Đurđević je dobio mnogo duela, zagradio je skoro svaku loptu, razigravao je saigrače…
Očekivali smo vrlo tešku utakmicu i najbitnije je da smo pobijedili. Pokušali smo da nametnemo svoj stil, ali po ovakvom terenu nijesmo u tome baš uspjeli. U drugom poluvremenu smo pokazali da smo mnogo bolja ekipa, stvorili smo dosta pansu, Stevan je iskoristio svoje i preokrenuli smo”.

Napadač Sporting Hihona dobio je mnogo udaraca od rivala.

Odmah na početku meča dobio sam udarac koji sudija nije sankcionisao, a u drugom poluvremenu Letonac je zaslužio direktan crveni karton kad me udario laktom. Letonci su oštri i biju dosta”, naveo je Đurđević.

Kosović je pokrenuo preokret na neki način…

Odigrali smo dobro drugo poluvijeme, po jako teškom terenu, a znali smo i da će domaćin pokušati da uradi nešto više dugim loptama. Uspostavili smo svoju igru, imali šansu za šansom, gol je visio u vazduhu, a na kraju je presudila majstorija Jovetića”, rekao je vezista Kairata.

Naša selekcija je opravdala ulogu favorita protiv Letonije, a naredni meč je sa Gibraltarom pod Goricom u subotu.

I sa psihološke strane je važno što smo kvalifikacije počeli pobjedom. Mnogo bitan trenutak za samopouzdanje, za moral, stvara se neka lijepa atmosfera. Čestitam saigračima na borbi, na igri i zasluženom trijumfu. Sada dočekujemo Gibraltar. Naravno, idemo na tri boda. Plan je da u dobrom raspoloženju ugostimo Norvešku na kraju martovskog ciklusa”, poručio je Kosović