DOBRA ATMOSFERA

DOBAR SAM TRENER! PRIČAO SAM S MITROM "FEJS TU FEJS": Sve kako sam zamislio - tako se i desilo!

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Selektor nahvalio Mitrovića, Vlahovića i Pavlovića, ali od Tadića traži još više. "Može on još bolje", dodaje Piksi.

Izvor: MN Press

Srbija je pobedom počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, iako je gubila na debiju Dragana Stojkovića, međutim gol Dušana Vlahovića i dva Aleksandra Mitrovića doneli su mir.

"Orlovi" su pobedili Irsku i startovali s tri boda, što se nije desilo punih 11 godina, pa je selektor na konferenciji za medije istakao da se nada da će njegova ekipa nastaviti u istom stilu, dok je pobedu poklonio "srpskom narodu i svim navijačima".

Kazao je Piksi da je bio miran kraj klupe i da je sve vreme verovao da će njegova ekipa "okrenuti" rezultat, ali da je i sam iskreno očekivao tešku utakmicu protiv rastrčanih Iraca.

Posebno se osvrnuo na partiju novog kapitena Dušana Tadića za koga je rekao da "može i bolje", pošto nije želeo previše da ga hvali posle het-trika asistencija, verovatno i da njemu glava ne bi bila previše u oblacima.

"Očekivao sam njegove asistencije, očekivao sam dobre ideje, on je igrač izuzetno kreativan sa puno dobrih ideja u igri. U trenutku kada smo Đuričića spojili sa Vlahovića i stavili Tadića iza - to je kasnije bilo dosta bolje", rekao je Stojković i objasnio da je blaga promena formacije značajno promenila stvari na terenu za Srbiju.

Aleksandar Mitrović nije dao gol od septembra u klubu, ali kad obuče dres Srbije postaje druga osoba. Sada je sa dva gola trasirao put "orlovima" ka pobedi.

Šta je selektor pomislio kada je Mitrović "bocnuo" loptu preko golmana?

"Nisam pomislio, nego sam je video u golu. Video sam poziciju golmana, bila bi nesreća da nije pogodio. Sa Mitrom sam imao razgovor 'fejs tu fejs', rekao sam mu da ne sme da razmišlja o prošlosti jer se od prošlosti ne živi. Znam da je bio u nokdaunu, problemi u klubu, neigranje, ali sam poziv govori o onome koliko ga cenim. Nikad nisam imao sumnju da je igrač visokog kvaliteta koji može da nosi teret napada državnog tima", rekao je Piksi.

Stojković je rekao i da je nešto "čudniji sastav" posledica gustog rasporeda utakmica, da je namerno neke igrače odmorio, kao i da je svaka izmena bila dobro proračunata.

"Sve je ovo bila ideja, sve je bila isplanirano i ništa nije bilo ad hok, posebno tajming izmena igrača koji su ušli. Dobar sam trener, moram da razmišljam o tim stvarima", nasmejao se Piksi.

"Nemam strah od Portugala, odbrana je deo tima kao i vezni red i napad, verujemo u kolektivni duh. Bila je jedna greška, nije morala ali se desila, biće to okej. Pavlović je odigrao fantastičnu utakmicu iako je klinac, pokazao je da će biti odličan odbrambeni igrač u deceniji. Vlahović se odlično kretao, a o Mitroviću ne treba trošiti reči - sve kako sam zamislio se desilo".

Za tri dana Srbija na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Portugal koji je danas pobedio Azerbejdžan (1:0).