JASNO I GLASNO

AKO SE VIDIĆ I JA BUDEMO PITALI - MNOGI NEĆE IMATI ŠTA DA TRAŽE TU: Matić kandidovao Nemanju za predsednika FSS!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

"Imam predlog, to je Nemanja Vidić!".

Izvor: Instagram/nemanja_matic/Screenshot

Slaviša Kokeza podneo je ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a u narednih nekoliko meseci saznaćemo ko će ga naslediti.

Jasno je da će FSS privremeno voditi njegov zamenik Marko Pantelić, kao i da je potrebno da se prvo raspišu izbori, sačekaju prijave i obavi glasanje, a za sada u medijima imamo samo nezvanične kandidate među kojima je najzanimljivije ime Nemanje Vidića.

Vidić je pre nekoliko meseci objavio otvoreno pismo u kome je tražio smenu kompletnog rukovodstva, dobio je podršku dela javnosti, između ostalog i Nemanje Matića.

Bivši reprezentativac Srbije stao je na Vidićevu stranu i takođe se oglasio pismom u kome je predložio nekadašnjeg kapitena "orlova" i Mančester junajteda za novog predsednika, a u intervjuu za B92.net naveo je da i dalje stoji pri tom izboru.

"Imam predlog, to je Nemanja Vidić!", rekao je bez dileme Matić.

"Plan bi trebalo da ima čovek koji preuzme Savez, a ja se nadam da će to biti Nemanja Vidić. Ja samo znam da ukoliko se Nemanja ili ja u budućnosti budemo nešto pitali, mnogi iz domaćeg fudbala neće imati šta da traže tu".

Deluje da i Matić ima ambicije da u budućnosti sedne u fotelju u Staroj Pazovi, ali dok se još aktivno bavi fudbalom - smatra da je za boljitak domaćeg fudbala potreban Vidić.

"Da li je vreme za Vidića? Već kasnimo... Ako krenemo danas sa jasnim planom za oporavak našeg fudbala, biće nam potrebno šest ili sedam godina. Tako da je vreme za Nemanju svakako", jasno je rekao srpski vezista.

Fudbalska reprezentacija Srbije počinje nove kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u sredu protiv Irske, a Matić je pružio podršku novom selektoru Stojkoviću, iako je odlučio da se ne vraća iz penzije.