DRAMA

NAJLUĐA LIGA U EVROPI - 4 TIMA SE "KIDAJU" ZA TITULU: Lider izgubio 7 mečeva, razlika minimalna!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Hoće li neko prekinuti dominaciju...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Odavno znamo da će Mančester siti osvojiti titulu u Engleskoj, bilo bi iznenađenje da Inter ne bude novi prvak Italije, Bajern se muči malo više nego prethodnih godina i opet je najbliži trofeju, situacija se dramatizuje u Španiji gde Atletiku prete Real Madrid i Barselona, ali...

Nigde nije kao u Francuskoj!

U zvanično četvrtoj najjačoj ligi sveta ravnopravno za šampionski naslov konkurišu ČETIRI tima, što je posebno neobično ako se uzme u obzir dominacija PSŽ-a u prethodnim godinama.

Pari sen Žermen je pobedom za vikend nad Lionom (4:2) iskoračio na lidersku poziciju na tabeli sa 63 boda, pa je tako Lil zbog iznenađujućeg rezultata protiv Nima (1:2) skliznuo na drugo mesto, s tim da imaju isti učinak kao "sveci".

Odmah iza njih je Lion, koji je do sada skupio 60 bodova, a na četvrtom mestu je Monako sa 59, što je samo potvrda dobrog rada Nika Kovača.

Kilijan Mbape slavi gol na Lion - PSŽ 2:4.
Izvor: Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani

U poslednjih osam kola prvenstva očekuje nas prava drama i odgovor na pitanje ko će od ova četiri francuska kluba osvojiti trofej u 2020/21, a jasno je da je pod najvećim pritiskom PSŽ koji od jeseni vodi Maurisio Poketino. Oni su ove sezone upisali već sedam poraza.

PSŽ je devetostruki prvak Francuske, vezali su tri titule prvaka, a pre toga je Monako prekinuo njihovu dominaciju (2016/17). Lil je poslednji put bio prvak 2011. godine, a Lion 2008.

Šta vi mislite, ko će biti novi šampion?

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt