Fudbal

Uslovi u Letoniji nam neće odgovarati, ali… Nadamo se maksimalnom učinku na startu kvalifikacija

Autor Gordana Bojanić

Vezista “hrabrih sokola” Nebojša Kosović se nada dobrom startu u kvalifikacijama za Mundijal 2022, u fokusu je samo Letonija

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Naš najbolji državni tim već sjutra leti za Rigu gdje će u srijedu protiv Letonije otvoriti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022, igrači se sa novim selektorom Miodragom Radulovićem upoznaju u hodu, a vodeći fudbaleri – Stefan Savić, Stevan Jovetić, Adam Marušić… - će se ekipi priključiti tek u Letoniji.

Međutim, optimizam je prisutan u taboru “sokola”, pa čak i ako se gleda malo dalje: 27. marta pod Goricom čekamo Gibraltar, a tri dana kasnije Norvešku.

“Najvažnije je da kvalifikacije dobro otvorimo. Nećemo da prognoziramo ništa, ali trebalo bi da izvučemo maksimalan broj bodova. Imamo jako malo vremena za pripreme i odmah smo prešli na rad. Nadam se da ćemo ostvariti željeni rezultat iz ove tri utakmice”, rekao je vezista Nebojša Kosović.

U grupi u kojoj su još Holandija i Turska, “crveni” su favoriti protiv Letonije i Gibraltara. Ali, zadržimo se na Letoniji…
“Biće težak teren. Simić igra tamo i pojasnio nam je situaciju. Uslovi nam možda neće odgovarati, ali to ne mijenja ništa u našim ambicijama. Idemo na pobjedu. Uradićemo sve da ovaj ciklus započnemo na najbolji mogući način. Analiza je spremna i vjerujem da neće biti nikakvih nepoznanica”, rekao je prvotimac kazahstanskog Kairata.

“Hrabri sokoli” u novi takmičarski ciklus ulaze sa dosta entuzijazma. Nakon uspjeha u Ligi nacija, gdje je ostvaren plasman u bolju B diviziju, nacionalni tim prati optimizam pred start borbe za Katar.

“Osjeća se pozitivan trenutak. Saigrači i ja obožavamo da dođemo u Crnu Goru i igramo za nacionalni dres. Motivisani smo do maksimuma. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja”, ističe dvadesetšestogodišnji Nikšićanin.

Tri selekcije u grupi su jače na papiru. Kakvu ulogu može da ima naša reprezentacija?

“Iskreno, imamo kvalitet, imamo ekipu za veći rezultat. Volio bih da svaki igrač bude zdrav, jer su to stvari koje su nam u prošlosti pravile dosta problema. Nadam se da ovoga puta neće biti povreda, a ni smetnji sa koronom. Znamo svi kakva je situacija i da sve brzo može da se promijeni. Samo da nas to mimoiđe. Kada smo svi na broju, možemo mnogo”, naglašava Kosović.