Fudbal

Reprezentacija ga preporučila Partizanu: Motivacije ne nedostaje

Autor Gordana Bojanić

Naš reprezentativni štoper Igor Vujačić vjeruje u tri boda na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru

Izvor: MN Press

Misija “Letonija 24. mart, Riga“ je počela, a svi u taboru hrabrih sokola se nadaju da će na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. osvojiti tri boda.

A u startnih 11 svoje mjesto će vjerovatno naći defanzivac Igor Vujačić, momak koji je tek dobrim igrama u reprezentaciji zavrijedio pažnju Partizana.

Bio je u Partizanu, ali sportski sektor nije vjerovao u njega, a kada je uskočio u udarnih 11 “crno-bijelih“ sve je krenulo bolje po Beograđane.

“Raduje me što u Partizanu igram dobro, a nadam se da ću i reprezentaciji nastaviti da pružam dobre partije. Možda dođe i prvijenac u nacionalnom timu”, rekao je Vujačić, koji je za Partizan u posljednjih mjesec dana postigao je četiri gola.

“Ne bih sebe isticao ili uzdizao u prvi plan, to je zasluga cijele ekipe. Vježbamo na treninzima prekide, a moje je da dođem u taj prostor... Radim svoj posao, dajem maksimum, nadam se da će tako biti i u reprezentaciji”, kazao je bivši kapiten Zete.

Vujačić je u prošlom ciklusu Lige nacija pokazao zavidan učinak u zadnjoj liniji ,,hrabrih sokola“. U to vrijeme nije imao bitniju ulogu u Partizanu, ali se upravo nakon odličnih igara za reprezentaciju ustalio u prvoj postavi ,,parnog valjka“.

“Puno puta sam rekao, a ponoviću i sada - veliku zahvalnost dugujem bivšem selektoru (Faruk Hadžibegić), ali i predsjedniku FSCG Dejanu Savićeviću na ukazanoj šansi. Realno govoreći, u toj situciji nijesam imao veliku minutažu u Partizanu, a igrao sam u reprezentaciji. Mislim da sam u tom ciklusu Lige nacija opravdao povjerenje, a nadam se da ću nastaviti u tom ritmu”, kaže Vujačić.

Koliko Crna Gora može protiv Letonije u Rigi?

“Imamo dobar raspored i nadam se pobjedi već na startu. Idemo polako, utakmicu po utakmicu i vidjećemo šta će biti. Mislim da imamo kvalitet da napravimo veći uspjeh”, uvjeren je Vujačić.

Voljni momenat kod svih reprezentativaca je na maksimumu…

“Ne fali motivacije, ali je najbitnije dobro početi kvalifikacije. Svaki igrač će dati svoj maksimum u ovom susretu”, istakao je Vujačić, koji je dodao.



“Letonija igra neki specifičan fudbal, sa puno duela i dugih lopti. Mi ćemo probati da primijenimo naš stil igre, ali vidjećemo koliko će to teren dozvoliti. Bez lažne skromnosti, pobjeda je imperative”, poručio je Vujačić