NASLEDNIK?

HOĆE LI VIDIĆ BITI NOVI PREDSEDNIK FSS: Pantelić menja Kokezu, spominju se 4 kandidata!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Bio je kapiten Srbije i oglasio se pismom kojim je napao čelnike FSS. Ubrzo posle toga je Kokeza podneo ostavku...

Izvor: MN Press

Srbija u novi ciklus kvalifikacija kreće bez predsednika FSS!

Slaviša Kokeza povukao se danas sa funkcije prvog čoveka srpskog fudbala, obrazloživši svoju ostavku u saopštenju, a to je donekle bilo i očekivano posle afera koje su "procurile" u javnosti, pa čak nije ni predstavio novog selektora Dragana Stojkovića.

Do raspisivanja izbora ulogu predsednika Saveza obavljaće njegov zamenik, Marko Pantelić, a videćemo da li će bivši golgeter preuzeti i komandujuću poziciju u srpskom fudbalu.

Srbija čeka ukupno četvrtog predsednika FSS od osamostaljenja 2006. godine pošto su pre Kokeze na istoj poziciji bili Zvezdan Terzić i Tomislav Karadžić, a ne bi trebalo očekivati da će izbor biti tako brz pošto i dalje nema zvaničnih kandidata.

Već mesecima unazad spekuliše se o tome ko bi mogao da nasledi Kokezu, a to su pre svih Zvezdan Terzić, potom Žarko Zečević, Nemanja Vidić i Zoran Laković.

Izvor: MN Press

Domaća javnost je u poslednje vreme najviše slušala o Vidićevoj potencijalnoj kandidaturi, pošto je njegovo otvoreno pismo posle neuspeha protiv Škotske podiglo dosta prašine, kada je poručio da je vreme za nove ljude u domaćem fudbalu.

Iako je Vidića podržao i Nemanja Matić, proslavljeni as Mančester junajteda i bivši kapiten Srbije nije jasno rekao da je fotelja u Staroj Pazovi njegova želja, ali neće biti čudo ako se uskoro opet oglasi.

Više informacija znaćemo kada se FSS oglasi zbog Kokezine ostavke, ali jasno je da je reprezentaciji sada potreban mir pošto su utakmice protiv Irske, Portugala i Azerbejdžana ključne zbog plasmana na Svetsko prvenstvo.

Meseci posle toga biće rezervisani za izbore u "kući fudbala".