Ostavka!

SLAVIŠA KOKEZA PODNIO OSTAVKU: Odlazi sa mjesta predsjednika Fudbalskog saveza Srbije!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Slaviša Kokeza je podnio ostavku na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor: MN Press

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza odlučio je da podnese neopozivu ostavku na tu funkciju.

Kako je naveo u saopštenju, ostavku podnosi suočen sa optužbama i brutalnim napadima na svoju ličnost, a zbog odbrane časti i ugleda koji se skrnave.

"Želim da obavijestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsjednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, prije svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost", naveo je Kokeza.

On je istakao da svojim činom želi da zaštiti Fudbalski savez Srbije, te da reprezentaciji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo želi uspjeh. 

"Ovim činom želim Fudbalskom savezu Srbije i našoj najboljoj reprezentaciji, pred kojom je start u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta, da obezbjedim mir i stabilnost, kako bi se sa što manje problema fokusirali na predstojeće izazove od kojih su utakmice protiv Republike Irske i Portugalije možda i ključne u borbi za plasman na SP u Kataru 2022. godine", naveo je on. 

Na kraju je istakao da je posebno zadovoljan dolaskom novog selektora. 

"Srećan sam, zadovoljan i ponosan što će na tom putu državni tim da predvodi po mom mišljenju najveće ime u istoriji našeg fudbala Dragan Stojković. Njemu, kao i svim ljudima u sistemu Fudbalskog saveza želim mnogo uspjeha u budućnosti", poručio je Kokeza.

Kokeza je na funkciji predsjednika Fudbalskog saveza Srbije proveo skoro pet godina, odnosno od maja 2016. godine.