Fudbal

Nacija sanja DEVET BODOVA na startu: To i jeste cilj!

Autor Draga Ivanović

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović i sama A selekcija na novom početku – počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, crveni igraju sa Letonijom, Gibraltarom i Norveškom

Izvor: MN Press

Vrijeme je za rad - selektor fudbalske selekcije Crne Gore Miodrag Radulović sanja Mundijal u Kataru 2022. godine, a “sokoli” se polaku okupljalju za početak kvalifikacija.

Polako jer će se kompletirati pred put u Rigu, dok će se Stevan Jovetić, Stefan Savić, Adam Marušić, Marko Simić i Esteban Saveljić A selekciji priključiti direktno u Letoniji.

Crveni će dakle protiv te baltičke zemlje otvoriti san o Svjetskom prvenstvu (24. mart), a naredne dvije utakmice u nikad težim kvalifikacijama već kucaju na vrata - 27. marta dočekujemo Gibraltar, a tri dana kasnije protivnik takođe pod Goricom je Norveška.

“Bio bih najsrećniji čovjek na svijetu da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Ali, idemo korak po korak. Imamo tri utakmice za sedam dana u martovskom terminu, a fokus je na prvu sljedeću. To je duel sa Letonijom u Rigi. Imamo jako malo vremena za rad, svega par treninga, a to znači da ćemo morati više da pričamo. Momci koje sam pozvao dolaze iz velikih klubova i ozbiljnih liga”, rekao je Radulović.

“Sa nekima se znam iz mlađih selekcija i vjerujem da će bez problema prihvatiti način na koji želim da igramo. Za svaki uspjeh bitan je start, a ja se nadam da ćemo mi dobro startovati u kvalifikacijama. Glavni cilj je da budemo bolji nego u prošlim kvalifikacijama kada nijesmo imali nijednu pobjedu”, rekao je Radulović na brifingu.
Nacija sanja nevjerovatnih devet bodova, realnost kaže da je šest odličan rezultat, ali…

“Cilj je da pobijedimo u sva tri meča, ali opet kažem - prvo fokus na Letoniju. Skautirali smo ih, riječ je nezgodnoj ekipi, koja gaji ostrvski stil fudbala - sa dosta trčanja i duela. Pribojavam se malo terena i hladnog vremena u Rigi, ali trudićemo se da pronađemo dobitnu formulu. Skautirali smo rivala do tančina i spremili smo se u skladu sa tim”, poručio je Radulović.

Poslije duže vremena, svi fudbaleri sa spiska odazvaće se pozivu, a najvažnije je što se praktično svi nalaze u odličnoj formi.
“To je dobra okolnost. Znamo koliko je ranije bilo problema sa povredama, ali vjerujem da nas to neće pratiti tokom ovih kvalifikacija. Pratili smo sve igrače i smatram da sam se u ovom trenutku odlučio za ono najbolje što ima Crna Gora”, kazao je Radulović.

Kapiten Jovetić će biti u timu za sva tri martovska duela uprkos tome što je bila opcija da igra samo protiv Letonije.
“Ne treba govoriti o tome koliko nam znači Jovetić. Mnogo je važno to što ćemo ga imati za sve mečeve. Moramo da vodimo računa i o nekim drugim stvarima, a to je da će trebati rotacije jer igramo tri meča u sedam dana. Vidjećemo kakva je situacija sa Savićem, ali nadam se da će biti sve u redu”, kaže Radulović.
Crna Gora će prvi trening odraditi danas na kampu FSCG, a očekuje se dolazak 18 igrača.