OTKRIO I ZAŠTO

DAJE GOLOVE KAO OD ŠALE, A HTEO JE DA BUDE ZUBAR!? Ovo niste znali o talentovanom napadaču!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Dušan Vlahović je jedna od glavna tema italijanskih medija, a on je kao dečak imao drugačije planove.

Izvor: MN Press

Dušan Vlahović iznova oduševljava italijansku fudbalsku javnost.

Napadač Fiorentine je nedavno postigao het-trik u prvom poluvremenu utakmice protiv Beneventa i tako nagovestio svetu velike stvari.

I dok protivničke odbrane počinju da sve više uče o tome kako zaustaviti Srbina, postoje i neke manje poznate stvari o njemu koje nisu striktno vezane za teren.

Tako je, recimo, Vlahoviću velika želja bila da postane - stomatolog. Pre nego što je zaslužio mesto u timu Partizana sa 16 godina, ovaj napadač je razmišljao u drugačijem pravcu od većine mladih talenata sa fudbalskih terena.

"Kao mali sam želeo da upišem stomatologiju", otkrio je Vlahović u razgovoru za italijanski "Korijere delo sport".

"Moja majka je zubarka i ona mi je prenela interesovanje za taj poziv. Ipak, kad sam priključen prvom timu Partizana, morao sam da odustanem od dečačke želje i posvetim se fudbalu", objasnio je Vlahović.

Ipak, teško da će se reprezentativac Srbije požaliti. Još 2017. je zaslužio transfer u Fiorentinu vredan 2.000.000 evra koji je realizovan godinu dana kasnije, a sada je njegova vrednost mnogostruko veća.

Toliko veća da se posle 12 golova u Seriji A ove sezone već govori o brojnim zainteresovanim klubovima, među kojima je i slavni Milan.