KAKO!?

OVAJ MALI JE VEĆE ČUDO OD MESIJA I RONALDA: Ima 16 godina, a igraće na U21 Evropskom prvenstvu!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Jusufa Mukoko dobio je poziv selektora "pancera" Štefana Kunca

Izvor: Soeren Stache/dpa via AP/Tanjug

Jusufa Mukoko, biser Borusije iz Dortmunda, napunio je u novembru 16 godina - a samo četiri meseca kasnije biće učesnik Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Napadač rođen u Kamerunu omladinske selekcije preskače "kao od šale". Tako je, na primer, za tim "pancera" do 16 godina nastupio sa samo 12 godina, 9 meseci i 22 dana, a to se dogodilo početkom septembra 2017. godine.

Na startu devetog meseca prošle godine, stigao je poziv selektora nemačke selekcije ispod 20 godina, a sada je na red došlo novo priznanje.

"Jusufa je vanserijski talenat, kojeg želimo pažljivo da razvijamo. Zato smo i odlučili, u dogovoru sa njegovim klubom, da bude deo ekipe koja će učestvovati na prvenstvu Evrope jer smatramo da je to velika stvar kako za njegov razvoj, tako i za dobrobit kluba", rekao je selektor mlade reprezentacije Nemačke Štefan Kunc.

Mukoko je, inače, ove sezone odigrao 13 mečeva u Bundesligi za "milionere" i postigao tri gola, dok je na tri meča za juniorsku selekciju postigao - čak deset pogodaka!

Evropsko prvenstvo igraće se u Mađarskoj i Sloveniji, a zbog pandemije korona virusa, biće drugačije od prethodnih.

Utakmice grupne faze igraće se u martu, četvrtfinale je zakazano za 31. maj, polufinalni dueli su 3. maja, a finale tri dana kasnije.

Nemačka je smeštena u grupu A, zajedno sa selekcijama domaćina Mađarske, Rumunije i Holandije.