Tako je!

PIKSI, GLEDAŠ OVO? HET-TRIK VLAHOVIĆA DO POLUVREMENA: Dušan u odabranom društvu sa Holandom!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Fantastično veče napadača Fiorentine! Dušan Vlahović postigao het-trik za samo 45 minuta protiv Beneventa.

Izvor: Tanjug/AP/Alessandro Garofalo/LaPresse

Dušan Vlahović je u fantastičnoj formi i nameće se srpskom selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju. Možda je Srbija večeras dobila novog prvog napadača reprezentacije.

Sjajan golgeterski vikend u Italiji počeli su Saša Lukić i Sergej Milinković-Savić, nastavili Filip Đuričić i Darko Lazović, ali je prvo ime ovog kola u Seriji A - Dušan Vlahović!

Napadač Fiorentine postigao je het-trik protiv Beneventa i to samo za jedno poluvreme! "Viola“ vodi 3:0 na stadionu Ćiro Vigorito posle prvih 45 minuta u kojima je Vlahović pokazao da ima fantastičan osećaj za gol, ali i sjajan udarac!

A obaveze reprezentacije su već za desetak dana... I Vlahović će biti u seniorskom timu Srbije!

Vlahovićeva goleada počela je već u devetom minutu kada je ispratio akciju Riberija i Kaseresa, a potom sa osam metara matirao Lorenca Montipa.

Da ima „nos“ za gol pokazao je i u 26. minutu kada se posle kornera i odbrane golmana Beneventa odlično snašao u gužvi i zatresao mrežu za vođstvo Fiorentine na 2:0.

A onda mat u dva poteza!

U finišu prvog poluvremena krenula je kontra gostiju, Vlahović je primio dugačku loptu od svog golmana, povukao je, a onda sa 25 metara sjajnim udarcem poslao u same rašlje. Bio je to njegov najlepši gol na ovom meču.

Vlahović je ovim het-trikom stigao do 12. pogotka ove sezone i priključio se odabranom društvu fudbalera rođenih u ovom milenijumu koji su ove sezone postigli dvocifreni broj pogodaka u Ligama petice.

Predvodi ih Erling Braut Holand sa 19 golova u Bundesligi, Vlahović je postigao 12, a po 11 su postigli Mojs Kin iz PSŽ-a i Amin Gviri iz Liona.