NEKA NOVA VREMENA

RONALDO I MESI - ODLAZAK U ISTORIJU: Ovo više nije isti fudbal, Liga šampiona otkrila kraj dominacije dvije legende!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Stvari se mijenjaju...

Izvor: Profimedia

Liga šampiona od ove sezone ispisuje neke nove stranice istorije fudbala, a u njima nema ni Kristijana Ronalda ni Lionela Mesija!

Smjena generacija polako dobija na svojoj težini, pa čak i kada su u pitanju dvojica najvećih igrača u 21. vijeku - a potvrdu za to dobili smo baš ove sedmice u Ligi šampiona.

Nokaut faza Lige šampiona već u svojoj prvoj rundi, osmini finala, donijela nam je nešto što nismo imali prilike da vidimo punih 16 godina.

Po prvi put od sezone 2004/05, ni Kristijano Ronaldo ni Lionel Mesi neće nastupiti u četvrtfinalu Lige šampiona, prekinuvši niz duži od jedne i po decenije.

Juventus je u utorak ispao iz takmičenja od Porta posle produžetaka, dok Barselona nije uspjela da napravi novo čudo i izbaci Pari Sen Žermen posle ubedljivog poraza u prvom susretu.

Time je simbolično označen "početak kraja" dominacije Ronalda i Mesija svjetskim fudbalom, dvojice fudbalera koja su ukupno devet puta osvajala ovo takmičenje.

Ronaldovi rezultati u Ligi šampiona su jako loši otkako je napustio Real Madrid, pošto je za tri godine u Juventusu stigao do samo jednog četvrtfinala, dok je i Barselona u velikom padu, toliko snažnom da ni sam Mesi ne može da ih odvuče u borbu za najveći trofej.

Da se radi o padu Barselone govori i da je ovo prva sezona posle 13 godina u kojoj Katalonci nisu stigli bar do četvrtfinala Lige šampiona, pošto su od sezone 2007/08 do sezone 2019/20 svaki put igrali među osam najbolji. To je bio ujedno i najduži takav niz u istoriji Lige šampiona.

Ali izgleda da ovo više nije onaj fudbal kakav smo poznavali u prethodnih 15 godina. Stižu neka nova vremena...