SULUDO!

ON JE ZVER - IGRAČI SE OD NJEGA ODBIJAJU: Holand postavio rekord Lige šampiona kakav su Ronaldo i Mesi mogli da sanjaju!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Za njega će se otimati čitava Evropa...

Izvor: Bernd Thissen/DPA POOL

Erling Holand je neverovatna "zver" od igrača koju niko ne može da zaustavi!

Oborio je rekord Lige šampiona na nezamisliv način i tako odveo Borusiju Dortmund u četvrtfinale takmičenja!

Borusija je odigrala 2:2 protiv Sevilje u revanš meču osmine finala, što im je posle 3:2 u Španiji bilo dovoljno za plasman među osam najboljih.

Holand je bio neverovatan u tom dvomeču sa četiri postignuta pogotka, a bio je strelac oba gola za svoj tim u sinoćnjem revanšu.

Time je Holand postao igrač koji je ubedljivo najbrže stigao do 20 golova u Ligi šampiona, za šta mu je bilo potrebno tek 14 utakmica!

Ovaj neverovatni napadač je tako poboljšao dosadašnji rekord Harija Kejna za čak 10 utakmica, a koliko je dominirao u dvomeču sa Seviljom govori i da su se protivnički igrači od njega odbijali kada bi ušao u šesnaesterac, kao prilikom postizanja prvog gola na meču.

Recimo, Kristijanu Ronaldu je za 20 golova u Ligi šampiona bilo potrebno 56 utakmica, Lionelu Mesiju 40. Ujedno, Holand je postao i najmlađi igrač koji je stigao do 20 golova u Ligi šampiona - ostvario je to sa 20 godina i 231 danom, a dosadašnji rekord je držao Kilijan Mbape sa 21 godinom i 355 dana.

Mladi Norvežanin je nezaustavljiv u svakom pogledu, ove sezone je postigao 33 pogotka u svim takmičenjima na samo 29 utakmica!

Jedino je Srbija uspela da ga zaustavi u kvalifikacijama za EURO, na meču u Norveškoj, ali od toga neke vajde na kraju nismo ni imali...