Iznenađenje

ŠOK – RONALDO OPET NIJE USPEO! Juventus ISPAO, Kristijano ni iz TREĆE neće osvojiti Ligu šampiona!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nije pomoglo ni to što je Juventus imao igrača više duže od sat vremena. Veliko slavlje Marka Grujića i saigrača – Porto je u četvrtfinalu!

Izvor: Tanjug/AP/Luca Bruno

Kristijano Ronaldo ni u trećoj sezoni u Juventusu neće osvojiti Ligu šampiona!

Njegov tim u utorak je eliminisan u revanšu protiv Portoa (3:2, prvi meč 1:2), čime je neslavno završen još jedan pohod čuvenog Portugalca ka najvrednijem trofeju, zbog kojeg je i stigao u Torino.

Juventus – Porto 3:2 (2:1)
/Kijeza 49', 63', Rabio 117' – Oliveira 19'p, 115'/

Gosti iz Portugala, sa srpskim vezistom Markom Grujićem u timu, borili su se i izborili senzaciju posle produžetka, iako su od 54. minuta imali igrača manje.

Upravo je srpski reprezentativac ušao pre produžetaka i pri rezultatu 2:1 za Juve imao verovatno "meč loptu" u 110. minutu, ali je oklevao i šutirao kasno i slabo. Njegov tim je kasnije ipak pogodio za 2:2, golčinom Serža Oliveire u 115. minutu i to je bila dovoljna zaliha za senzacionalan prolaz "zmajeva".

Juventus je potom opet poveo golom Adrijana Rabioa u 117, ali je tu ipak bio kraj. Više nije bilo ni vremena ni snage domaćih da ponovo savladaju Portugalce. Domaćin je tako završio još jednu neuspešnu epizodu u Ligi šampiona.

"Stara dama" niže titule u Italiji, ali najvredniji pehar nije osvojila još od 1996. I tu ne pomaže ni Kristijano Ronaldo.

Izvor: Tanjug/Pool via AP/Bernd Thissen

U prvom meču večeri, fudbaleri Borusije Dortmund plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, nakon što su na svom terenu odigrali nerešeno protiv Sevilje.

Borusija Dortmund – Sevilja 2:2 (1:0) *prva utakmica 3:2.

Borusija je u prvom meču u Sevilji bila bolja i ukupnim rezultatom 5:4 je prošla u naredno kolo.

Borusija je povela u 35. minutu nakon što je Erling Holand iskoristio asistenciju Marka Rojsa i zatresao mrežu Sevilje.

Svoj drugi pogodak Holand je postigao sa bele tačke u 54. minutu. Prvi put je bio neprecizan, ali je turski sudija Cunejt Čakir dosudio da se penal ponovo izvede zbog preranog ulaska u šesnaesterac igrača Sevilje. Holand je u drugom pokušaju ostao hladnokrvan i poslao loptu u jednu a golmana u drugu stranu.

Sevilja je smanjila rezultat u 69. minutu golom En Nesirija iz penala, a do izjednačenja je stigla u šestom minutu sudijske nadoknade još jednim pogotkom En Nesirija.

Revanši osmine finala doneli su šou već prve večeri!