Fudbal

MIJO OBEĆAO BORBU, KOD NJEGA ĆE IGRATI SAMO NAJBOLJI I IGRAČI SA MINUTAŽOM: IMA JASNU VIZIJU!

Autor Jovana Raičević

Miodrag Radulović vjeruje da je odabrao najbolje što Crna Gora ima u ovome trenutku, fokus je na Letoniji

Izvor: MONDO/Hristina Radenović

Fudbalska reprezentacija Crne Gore je na novom početku, sa novim selektorom, u nikad zahtjevnijim kvalifikacijama koji će za mnoge da budu nepoznanica zbog ubrzanog ritma...

“Sokolovi” kvalifikacije za Mundijal 2022. počinju krajem marta - prvi rival je Letonija u gostima 24. marta, tri dana kasnije dočekujemo Gibraltar, a 30. marta igramo igramo sa Norveškom takođe pod Goricom.

Miodrag Radulović ima jasan cilj i san i spreman je da se bori za to!

"Vjerujem u momke koje sam odabrao, da ćemo napraviti iskorak, da smo spremni za izazov. Prije svega vjerujem da ćemo napraviti zajedništvo u timu, da će i oko nas biti takav ambijent. Imamo ciljeve i snove, borićemo se i vjerujem da ćemo biti u stanju da ih ispunimo“, rekao je domaći stručnjak, koji je objavio spisak od 23 igrača, dok će naredne nedjelje dopuniti spisak sa igračima iz domaće lige.

Napadač Uroš Đurđević je već promovisan u prvo Mijovo pojačanje, a prvi strijelac španske Segunde će dobro doći “crvenima”.

"Kada sam saznao za mogućnost da Uroš postane naš član, nisam imao dilemu - znam kakav je igrač i kakva je osoba. Početkom godine smo stupili u kontakt i on je odmah izrazio interesovanje. Znamo se više od 10 godina, on je bio 2009. godine na kampu FSCG. Drago mi je što je sa nama, vjerujem da će nam pomoći u planovima“, kazao je Radulović.

A novo lice je i Ilija Martinović, a poslije četiri godine u reprezentaciji je i Esteban Saveljić.

“On je neko ko je odigrao preko 100 utakmica u španskom fudbalu. Bilo je problema u peridu kada je bio u timu imao – jezik prije svega, ni naš ni engleski nije pričao... Sada je sve to drugačije, on je izrazio zadovoljstvo i veliku želju da dođe“, kazao je Radulović.

Radulović bira samo spremne i igrače sa minutažom, pa na na spisku nema igrača koji su povrijeđeni, ili se oporavljaju od povreda...

“Nakon detaljne i ozbiljne analize u protekla dva mjeseca i nakon skautinga i provjere svih kandidata, odlučili se za ove momke. Nisam se odrekao nijednog igrača sa šireg spiska, s tim da smo imali problema sa povredama – nema Savićevića, Mirkovića, Raičevića, Kordića, Vujnovića, Vešović se još oporavlja... Mugoša ne može da dođe zbog kovid-protokola. Janković je tek počeo da igra, golman Petković nije u sastavu Anžea“, objasnio je Radulović, koji je dodao.

“Ovo su bez sumnje igrači koji igraju u najboljoj formi – igraju najviše, igraju standardno, a to su veoma važni kriterijumi. Siguran sam da je ovo dobar izbor“.

Letonija, Gibraltar, pa Norveška - neki protivnici su analizirani, neki će tek da budu, ali razmišlja se korak po korak. Dakle, u fokusu je Letonija na strani.

“Imam viziju kako treba da izgleda naš tim na tom meču, a prije svega se nadam da ćemo svi spremni i zdravi doći. Imamo malo vremena, naš prvi trening je 21. marta, a polovina igrača će tog dana da igra u svojim klubovima. Ima mnogo nedoumica, jedna od tih je da vidimo kako će se, kada i gdje igrači okupiti. Imamo plan, ali najvažnije je da svi dođu zdravi i spremni“, zaključio je selektor.

Na spisku nalaze se - GOLMANI: Milan Mijatović (MTK Budimpešta), Matija Šarkić (Šruzberi), ODBRANA: Stefan Savić (Atletiko Madrid), Marko Simić (Liepaja), Žarko Tomašević (Astana), Adam Marušić (Lacio), Risto Radunović (FCSB), Igor Vujačić (Partizan), Momčilo Raspopović (Astra), Dušan Lagator (Visla Plok), Esteban Saveljić (Rajo Valjekano), Ilija Martinović (Maribor), VEZNI RED: Nikola Vukčević (Levante), Vladimir Jovović (Jablonec), Nebojša Kosović (Kairat), Aleksandar Boljević (Eupen), Aleksandar Šćekić (Partizan), Marko Bakić (Muskron), Sead Hakšabanović (Norčeping), NAPAD: Fatos Bećiraj (Bein Jehuda), Stevan Jovetić (Monako), Dino Islamović (Rozenborg), Uroš Đurđević (Sporting Hihon).

*Naknadno će biti pozvani fudbaleri iz domaćih klubova.