Fudbal

BIO JE REPREZENTATIVAC SRBIJE, ALI I ČLAN MLAĐIH SELEKCIJA CRNE GORE: Nisam imao dilemu, ŽELIM DA POMOGNEM SOKOLIMA!

Autor Jovana Raičević

Napadač Sportinga iz Hihona Uroš Đurđević je promovisan u novog reprezentativca naše zemlje

Izvor: MN Press

Napadač Uroš Đurđević je promovisan!

Pićići Segudne je definitivno postao novi centarfor reprezentacija Crne Gore, a u isto vrijeme je centarfor Sporting Hihona otkrio da je još prije dva mjeseca odlučio da igra za našu državu.

Nekadašnji igrač Partizana je svojevremeno bio na klupi selekcije Srbije, ali nije želio da čeka novi poziv “orlova”…
“Želim da igram, imam 27 godina, želim da se dokažem u nacionalnom timu. Kada smo stupili u kontakt, početkom godine, nisam imao dilemu. Što se tiče Srbije, imao sam jedan poziv, prije skoro pet godina, bio sam na klupi protiv Gruzije... Poslije toga nisam imao komunikaciju“, rekao je Đurđević.

Uroš je moderan napadač, može da donese mnogo našoj selekciji naročito kada selektor Miodrag Radulović neće moći da računa na Stefana Mugošu.

"Mislim da mogu dosta da pružim, a od mene može da se očekuje da uvijek dam maksimum, to sam radio gdje god sam igrao“, rekao je momak koji je postigao 17 golova u dresu Sportinga.

“Igram dobro, klub igra dobro, vjerujem da ću to da prenesem i u reprezentaciji“, kazao je Đurđević.

Naravno da očekujem da ćemo da budemo dobar tandem, lijepo je igrati sa takvim asom“, kazao je Đurđević.
Prije 12 godina, Đurđević je bio potencijalni reprezentativac Crne Gore u mlađim selekcijama...

“Bili smo u kampu u Plavu, mnogo igrača je bilo sa mnom tada, a koji su sada u reprezentaciji. Poznajem mnogo momaka, proces adaptacije bi trebalo da bude lak”, jasan je Đurđević.

Da podsjetimo - selektor naše fudbalske reprezentacije Miodrag Radulović objavio je spisak za prva tri meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo Crna Gora će započeti 24. marta u Letoniji, tri dana kasnije dočekaće Gibraltar, dok će 30. marta takođe pod Goricom odmjeriti snage sa Norveškom.

Na spisku nalaze se - GOLMANI: Milan Mijatović (MTK Budimpešta), Matija Šarkić (Šruzberi), ODBRANA: Stefan Savić (Atletiko Madrid), Marko Simić (Liepaja), Žarko Tomašević (Astana), Adam Marušić (Lacio), Risto Radunović (FCSB), Igor Vujačić (Partizan), Momčilo Raspopović (Astra), Dušan Lagator (Visla Plok), Esteban Saveljić (Rajo Valjekano), Ilija Martinović (Maribor), VEZNI RED: Nikola Vukčević (Levante), Vladimir Jovović (Jablonec), Nebojša Kosović (Kairat), Aleksandar Boljević (Eupen), Aleksandar Šćekić (Partizan), Marko Bakić (Muskron), Sead Hakšabanović (Norčeping), NAPAD: Fatos Bećiraj (Bein Jehuda), Stevan Jovetić (Monako), Dino Islamović (Rozenborg), Uroš Đurđević (Sporting Hihon).

*Naknadno će biti pozvani fudbaleri iz domaćih klubova.