Fudbal

JIRGEN KLOP PRESEKAO - NE DA IGRAČIMA U REPREZENTACIJU: Neće moći tako, mi ih plaćamo!

Autor Gordana Bojanić Izvor Beta

Nemac je presekao i doneo odluku koja će naljutiti mnoge!

Izvor: Tanjug/Pool via AP/Oli Scarff

Trener fudbalskog kluba Liverpul Jirgen Klop rekao je danas da neće dozvoliti svojim igračima da putuju na utakmice reprezentacija, ukoliko bi po povratku u klub morali da budu u karantinu.

Prema trenutnom protokolu za suzbijanje korona virusa, dolasci iz zemalja koje Velika Britanija smatra visokorizičnim podležu desetodnevnom hotelskom karantinu.

Na listi rizičnih zemalja nalaze se Portugal i sve zemlje Južne Amerike, pa bi to moglo da utiče na nastupe igrača Liverpula, Brazilce Alisona Bekera, Roberta Firmina i Fabinja, kao i portugalskog fudbalera Dioga Žotu.

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) produžila je prošlog meseca odluku kojom se klubovima dopušta mogućnost zabrane puštanja igrača da igraju za reprezentacije, u situacijama kao što je obavezan karantin po povratku u zemlju.

"Mislim da se svi klubovi slažu da sa ovim problemima ne možemo da pustimo igrače i onda rešiti situaciju kada se vrate smeštanjem igrača u desetodnevni hotelski karantin. To jednostavno nije moguće. Razumem potrebe različitih saveza, ali ovo je vreme kada ne možemo sve usrećiti. Moramo priznati da igrače plaćaju klubovi, pa to znači da moramo biti prioritet", rekao je Klop.

Nemački trener je takođe rekao i da će Liverpul sačekati do poslednjeg trenutka pre donošenja odluke.

"Mi se samo bavimo onim što su drugi ljudi odlučili, pa smo se nekako navikli, ali mislim da se svi slažu da ne možemo pustiti igrače da igraju za svoju zemlju i da se vrate i odu u karantin. Tako ne može", dodao je Klop.

Brazil je na prvom mestu u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, posle pobeda u četiri utakmice, a protiv Kolumbije bi trebalo da igra 26. marta, dok bi na svom terenu igrao protiv Argentine četiri dana kasnije.

Portugal je domaćin protiv Azerbejdžana i gostuje selekcijama Srbije i Luksemburga.