RIVALI REDOM PADAJU!

STANOJEVIĆEV PARTIZAN JURI REKORD STAR 10 GODINA: Još 3 meča do istorije, protiv Zvezde moguća 20. pobeda u nizu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Trener "parnog valjka" je pre odlaska iz kluba 2011. napravio jako dugačak niz pobeda koji bi ovog proleća mogao da "padne".

Izvor: MN Press

Serija Partizana se nastavlja - igrači Aleksandra Stanojevića upisali su 14. uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, a 13. u Superligi u derbiju kola protiv Vojvodine.

Crno-beli su slavili 2:0 u meču u kojem su sve vreme kontrolisali dešavanja na terenu, a sada je pred trenerom Partizana jasan cilj - obaranje rekorda koji je u Humskoj postavio pre 10 godina!

Partizan je pobedio Vojvodinu golovima Takume Asana, po jednim u oba poluvremena, i tako nastavio da niže trijumfe. Bio je to šesti za crno-bele u 2021. godini, na kojima su ostvarili ukupnu gol-razliku 19:1. Stvari funkcionišu baš kako treba, a kao što je i Marko Nikolić poručio iz Moskve - kod Stanojevića se tačno zna ko šta radi.

I to je dovelo Partizan do 14 pobeda u nizu, a najbolji učinak koji je trener crno-belih svojevremeno ostvario bio je 16 pobeda zaredom u sezoni 2011/12 u svom prvom mandatu na klupi tima.

Partizan je tada posle bolnog poraza od Šamroka u kvalifikacijama za Ligu Evrope nanizao 16 pobeda u periodu koji je trajao od kraja avgusta do prve polovine decembra.

Padali su OFK Beograd, Jagodina, Hajduk, Novi pazar, Rad, Vojvodina, Spartak, Javor, Metalac, Smederevo, BSK Borča, Borac, ponovo OFK (u Kupu), Crvena zvezda, Radnički Kragujevac i na kraju Metalac. Stanojević posle toga tokom zimske pauze napustio klub i time prekinuo seriju pobeda...

Može li ovaj novi Stanojevićev Partizan da nadmaši taj niz?

Izvor: MN Press

Trenera crno-belih ćete jako retko čuti da priča o rekordima - za njega je uvek cilj samo onaj sledeći meč. Zbog toga posle Vojvodine teško da će mnogo razmišljati o obaranju rekorda. Za to su im potrebne tri pobede, ali njegov fokus biće samo na sledećem meču, protiv Rada na Banjici.

Šta je potrebno da Stanojević obori svoj najbolji dosadašnji učinak u Partizanu?

Crno-beli sledeći meč igraju u nedelju protiv Rada, a potom ih u sredu očekuje četvrtfinale Kupa Srbije protiv Voždovca. Pobedama u tim mečevima bi izjednačili rekord, dok bi onda protiv Zlatibora u Humskoj mogli i da ga obore.

Jasno je da će Partizan u svakom meču "pucati" na pobedu. Ako "parni valjak" nastavi da melje u ovom ritmu, možda i "debelo" prebace do sada najbolji učinak Stanojevića.

Nema razloga da to crno-beli ne mogu da ostvare. Ovog proleća su već postigli šest golova u Inđiji, četiri puta je Novi Pazar vadio loptu iz mreže, a po "trojku" su dobili Napredak i Radnik.

Partizanu je neophodno da ređa pobede i pokuša da sačeka neki kiks Crvene zvezde ne bi li im se približili u vrhu tabele. Taj izazov nije lak, ali toga su svesni svi u Humskoj.

Ako nastave sa pobedama sve do 7. aprila (posle Zlatibora im slede Bačka i Metalac), Partizan će tog dana u "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde juriti 20. pobedu u nizu...