ddd

GOL? BOLJI OD SE*SA! UVEK MOŽEŠ DA IMAŠ SE*S, NE MOŽEŠ UVEK DA DAŠ GOL: Povukao se automehaničar koga su voleli velikani

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Iskusni napadač je u 35. godini završio karijeru.

Izvor: Youtube/knjazTV

Posle karijere obeležene velikim brojem povreda ipak je uspeo da dogura do 35. godine i da zaigra za nekoliko velikana evropskog fudbala. 

Poslednji meč odigrao je krajem januara i rešio je da se povuče, a njegov poslednji klub je bio Dinama iz Zagreba iako je ponikao u Hajduku. 

Nikica Jelavić je rešio da je dosta! Okačio je kopačke o klin, a navijači su ga voleli gde god da je otišao. U bogatoj karijeri igrao je za Hajduk, Everton i Rendžers, a bio je poznat kao izuzetno borben i izuzetno iskren! 

"Još kao dete dole u selu, pošto nismo imali puno igračaka onda smo svi samo išli dole na stadion i tu nas je bilo 50-60. Imao sam najkrivlje noge od svih, a stari ljudi kažu da kad imaš krive noge onda možeš da budeš fudbaler. Izgelda da se meni posrećilo", rekao je jednom prilikom, a čuvena je njegova izjava o tome da najviše od svega na svetu voli - kada postigne gol! 

Ja kad dam gol, ja sam van sebe. To je meni bolji osećaj od seksa. Možeš uvek da se seksaš, ne možeš uvek da daš gol!

Po struci je bio automehaničar, a po sopstvenom priznanju školu nije voleo, jer "da je hteo da uči bio bi direktor, a ne fudbaler". 

Igrao je Premijer ligu sa Evertonom, a navijači su ga posebno upamtili po golu koji je postigao u derbiju "Mersisajda". 

"Kad igraš dole po tim livadama seoskim čim je malo bolji teren, leti kad izraste ona divlja trava kaže vidi ga kao Vembli. Onda za 15 godina daš gol na Vembliju. Kada sam dao taj gol protiv Liverpula nisam pet minuta bio svestan gde sam i šta sam. Škrtel me dribla, ja nemam pojma šta se dešava", ispričao je Jelavić. 

Poslednji klub mu je bio Lokomotiva iz Zagreba.