Bizarna situacija

OTIŠAO PRE 10 GODINA, A I DALJE ZARAĐUJE ZA KLUB: Golman Mančester junajteda ''finansira'' trećeligaša!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Mladi golman Mančester junajteda se i desetak godina kasnije isplaćuje zbog prvom klubu.

Izvor: Profimedia

Kada god je na terenu - 10.000 funti. Iz ove perspektive ne deluje da je to sjajn posao Mančester junajteda. Ali dobro, davno su potpisali ugovor sa golmanom koji treba da bude budućnost kluba, možda nisu očekivali ovakav napredak.

Imao je samo 14 godina kada je iz malog Karlajla stigao u veliki Mančester junajted, a njegov bivši klub, trenutno trećeligaš, danas živi od novca koji mu on donosi!

Povremeni reprezentativac Engleske deset godina kasnije svakom utakmicom u seniorskom timu Junajteda, zarađuje novac klubu u kom je ponikao.

Mladi golman još nije uspeo da smeni Davida De Heu među stativama Mančester junajteda, ali polako skuplja iskustvo u prvom timu. Do sada je zabeležio 13 nastupa u sezoni, uglavnom u kup takmičenjima, a to je sasvim dobra brojka za rezervnog čuvara mreže.

Prethodnih godina Din Henderson išao je na pozajmice, pa je tako nosio dres Šruzberija, Grimzija, Stokporta i Šefild junajteda, u kom je bio fantastičan prethodne sezone.

Mnogi već sada pričaju da je upravo Henderson budući prvi golman nacionalnog tima, ali će on pre toga morati da se izbori za mesto na Old Trafordu. Nema nikakve sumnje da je sposoban za to, a i vreme radi za njega.