Poraženi su

NI JOVIĆ NIJE POMOGAO AJNTRAHTU: Kostić ponovo blistao, ali Ajntraht nije pobedio!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Kostićeva asistencija "u trepavicu" i gol Portugalca nisu bili dovoljni za šestu uzastopnu pobedu Ajntrahta u Bundesligi. Naprotiv...

Izvor: Tanjug/Carmen Jaspersen/DPA

Miloš Veljković s jedne, Filip Kostić, a zatim i Luka Jović sa druge strane - "srpski" derbi na otvaranju 23. kola Bundeslige pripao je Verderu. Tim iz Bremena uspeo da prekine impresivnu prvenstvenu seriju Ajntrahta od pet uzastopnih pobeda, te slavi 2:1 (0:1) nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu.

Ajntraht je na 18. uzastopnoj utakmici postigao gol, a ponovo je strelac bio fantastični Andre Silva. Portugalac je postigao svoj 19. gol u sezoni, nakon fenomenalnog centaršuta, odnosno asistencije Filipa Kostića!

Verder Bremen - Ajntraht Frankfurt 2:1 (0:1)
/Gebre Selasije 47, Sardžent 62 - Silva 9/

Nastavio je da vrši pritisak na Roberta Levandovskog, koji je lider najboljih strelaca Bundeslige sa 26 pogodaka.

I ne samo to, Silva je stigao do 10. gola u 2021. godini, po čemu je bolji od Levandovskog i svih ostalih igrača u Bundesligi, dok je Kostić zabeležio osmu asistenciju u kalendarskoj godini, takođe više nego bilo ko drugi u najjačoj nemačkoj ligi.

Vodili su gosti iz Frankfurta nakon prvih 45 minuta, ali se onda u nastavku sve promenilo. Taj pogodak na otvaranju susreta, tačnije u 9. minutu, bio je sve što su gosti uradili na ovom meču. U 34. minutu Verder je imao najbolju šansu za izjednačenje. Milot Rašica raspalio je po lopti, ali je prečka bila saveznik gostiju.

Ono što nisu uspeli tada, jesu odmah na početku drugog poluvremena, a zatim još jednom 15-ak minuta kasnije, za potpuni preokret.

Bremen's striker Joshua Sargent reacts after scoring next to Frankfurt's midfielder Sebastian Rode, during the German Bundesliga soccer match between Werder Bremen and Eintracht Frankfurt at Wohninvest Weserstadion in Bremen, Germany, Friday, Feb. 26, 2021. (Carmen Jaspersen/dpa via AP)
Izvor: Tanjug/Carmen Jaspersen/DPA

Prvo je Teodor Gebre Selasije izbegao ofsajd zamku, te pogodio dalji ugao gola Ajntrahta za izjednačenje, da bi u 62. minutu Džošua Sardžent lepo naciljao za 2:1. Obje situacije bile su veoma blizu nedozvoljene pozicije, ali je VAR oba puta bio na strani domaćina.

Romano Kristijan Šmit u 69. minutu postigao je još jedan gol za Verder, ali su ovaj put iz VAR sobe presudili u korist Ajntrahta, koji je potpuno pao u nastavku.

Ni ulazak Jovića nije promeni nabolje ništa u taboru Ajntrahta, koji je tako prvi put od 12. januara ostao praznih šaka u prvenstvenom meču.

BUNDESLIGA - 23. KOLO:

Verder - Ajntraht 2:1 (0:1)
/Gebre Selasije 47, Sardžent 62 - Silva 9/

U subotu:

Bajern Minhen - Keln (15.30)
Borusija Dortmund - Arminija
Volfzburg - Herta
Štutgart - Šalke
RB Lajpcig - Borusija Menhengladbah (18.30)

U nedjelju:

Union Berlin - Hofenhajm (13.30)
Majnc - Augzburg (15.30)
Bajer Leverkuzen - Frajburg (18.00)

TABELA:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi