Malo je...

BLEKIJU PROPAO TRANSFER U PREMIJER LIGU: Milenković mogao u London, ali su milioni bili problem!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Transfer se neće desiti, ako ne povećaju ponudu!

Izvor: MN Press

Jedan od najboljih srpskih defanzivaca u ovom trenutku bio je blizu prelaska u Englesku. Tamo gde su impresivne karijere napravili Nemanja Vidić, Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov, bilo bi mesta i za njega.

Ali, Fiorentina nije želela da pusti Nikolu Milenkovića (23). Zapravo, ponuđeno im je premalo para.

Kako je u svom podkastu otkrio italijanski transfer guru Fabrisio Romano, Vest Hem je želeo da od Fiorentine otkupi srpskog defanzivca. Ponudili su 25 miliona za igrača kom ugovor ističe tek u leto 2022. godine, pa je njihova ponuda glatko odbijena.

Nije bilo šanse da tim iz Firence pristane na takav posao.

Roko Komiso, prvi čovek ''Ljubičastih'', traži okruglo 40 miliona za usluge snažnog štopera, a igre Nikole Milenkovića u Seriji A govore da to nije previše. Ne bi se džabe Mančester junajted interesovao za njega u prethodnih nekoliko prelaznih rokova.

Upravo taj tim se smatra za prvog favorita kada je reč o potpisivanju srpskog fudbalera. Milenković neće produžiti ugovor sa italijanskim timom, pa se njegov rastanak sa ''Violom'' bliži, a narednog leta će na sto tima iz Firence stizati neke druge ponude. One od 25 miliona evra će i tada biti odbijene, jer su premale.

Milenković je Partizanovo dete koje se nakon dve sezone u seniorskom timu preselilo u Italiju. Fiorentina ga je platila preko pet miliona evra beogradskom klubu, a za tri i po godine, Nikola je postao jedan od najbitnijih igrača tima. Za sada ima već 26 nastupa u seniorskoj selekciji Srbije.