Odluka je pala!

NAJVEĆI ENGLESKI BISER IH "PREVARIO", IGRAĆE ZA NEMAČKU: Samo je Srbin pre njega dao gol u Ligi šampiona!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Bura se podigla oko odluke mladog veziste!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Reprezentacija Engleske će igrati bez najmlađeg engleskog strelca u istoriji Lige šampiona! 

Razlog tome je što je Džamal Musiala, mladi ofanzivni vezista Bajerna odlučio da posle nastupa za mlade timove Engleske u seniorskoj konkurenciji nastupa za Nemačku! 

Musiala ima tek 17 godina, a već je izborio mesto u timu giganta iz Bavarske, igra redovno ove sezone i u pobedi nad Lacijom u Ligi šampiona je postigao gol. 

On je rođen u Štutgartu, otac mu je Britanac nigerijskog porekla, a majka Nemica. U sedmoj godini je otišao u Englesku, a do 2019. godine bio je član Čelsija. 

Potom je otišao u Bajern i tamo dobio šansu da igra. Bio je ključni igrač mladih timova Engleske i na njega se ozbiljno računalo u narednom periodu. 

"Mnogo sam razmišljao o tome šta je najbolje za mene, gde su mi najveće šanse da igram. Nije to bila laka odluka zamene, Engleska je za mene dom, teško je i opisati koliko mi znači. Imam toliko uspomena odatle", rekao je Musiala, koji je u svojoj kratkoj karijeri oborio mnogo rekorda!

On je postao najmlađi igrač koji je ikada nastupio za Bajern u Bundesligi kada je debitovao protiv Frajburga sa samo 17 godina i 115 dana. U septembru je bio najmlađi strelac za Bajern i tako je srušio 21 godinu star rekord Rokea Santa Kruza. 

On je postao i drugi najmlađi strelac u istoriji nokaut faze Lige šampiona, a jedini koji je pre njega postigao gol u najelitnijem takmičenju u ovoj fazi je Srbin koji nikada nije zaigrao za reprzeentaciju - Bojan Krkić!

On je u sezoni 2007/08 postigao gol protiv Šalkea za Barselonu sa samo 17 godina i 217 dana, ali kasnije nije uspeo da svoj potencijal ostvari i postane novi vođa Barse. 

Tagovi