Uživo

SILNI BAJERN ZGAZIO LACIO: Čelsi produbio krizu Atletika, naziru se četrvrtfinalisti

Zanimljivo i u Rimu i u Bukureštu

Izvor: Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras u Rimu ekipu Lacija sa ubedljivih 4:1, dok je Čelsi u Bukureštu slavio protiv Atletiko Madrida sa 1:0, u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Bajern je već posle prvog poluvremena rešio pitanje pobednika na ovom meču, a verovatno i u dvomeču.

Šampion Evrope je poveo u devetom minutu golom Roberta Levandovskog, posle velike greške Matea Musakija, na 2:0 povisio je Džamal Musiala u 24. minutu udarcem sa ivice kaznenog prostora, a tačku na prvo poluvreme stavio je Liroj Sane u 42. minutu.

Bajern je na samom početku drugog poluvremena, u 47. minutu, stigao do još ubedljivije prednosti pošto je posle kontranapada Frančesko Ačerbi pogodio sopstvenu mrežu, a konačan rezultat je dva minuta kasnije postavio Hoakin Korea posle solo akcije.

U drugom meču, fudbaleri Čelsija su u Bukureštu pobedili Atletiko Madrid sa 1:0.

Gostujući tim je dominirao tokom celog meča, imao je više loptu u posedu i više udaraca ka golu, a tu prednost materijalizovao je u 68. minutu kada je Olivije Žiru sjajnim "makazicama" savladao nemoćnog Jana Oblaka.

Atletiko je meč završio bez udarca u okvir gola.

22:51

Kraj utakmica

Završene su i ove utakmice četvrtfinala Lige šampiona. Šampion Bajern Minhen je pregazio Lacio u Rimu 4:1, dok je Čelsi produbio krizu Atletiko Madrida pobedom "u gostima" 1:0.

21:16

14' Suarez "servirao" gol, ali ništa od toga

Sjajna šansa za Atletiko! Suarez je zadržao loptu u "mrtvom" uglu leve strane, bacio je loptu na drugu stranu, ali je Tomas Lemar slabo reagovao. Odlična šansa!

21:11

9' Levandooovskiiiii! Vodi Bajern!

Katastrofalna greška Musakija. Hteo je da vrati loptu golmanu, ali nije gledao gde se nalazi Levandovski, koji je lako presekao loptu po nakvašenom terenu, zaobišao golmana i smestio loptu u praznu mrežu. Pravi poklon. 

21:10

9' Bajern počeo ŽESTOKO!

Bajern je krenuo žestoko i od starta je pritisnuo Lacio, koji ima problema da izađe sa svoje polovine. Već je propustio dve dobre prilike. Nije dobro za Rimljane.

21:06

Saul testirao Mendija odmah

Golman je bio na mestu, a odbitak je otišao napolje, srećom za Čelsi. Mejson Maunt je dobio žuti karton već u drugom minutu. Nervozan početak za plavce.

21:03

Počele su utakmice!

Da vidimo ko će se radovati večeras.

21:02

Promene Simeonea i Tuhela

Tomas Tuhel je napravio četiri izmene u odnosu na tim koji je igrao nerešeno sa Sautemptonom. Kristijensen se vratio u odbranu umesto Zume. Hadson-Odoi je ponovo u startnih 11, umesto Džejmsa. Kante se preselio na klupu u odnosu na Žoržinja, dok je Abraham ustupio mesto Žiruu.

Dijego Simeone je napravio tri izmene u odnosu na tim koji je izgubio od Levantea. Stefan Savić je zamenio Hosea Himenesa, koji je povređen. Saul je u sredini umesto Kondogbije, dok na levoj strani igra Lemar umesto Lodija.

20:58

Šta su menjali Inzagi i Flik?

Laciju je ovo prvo učešće u nokaut fazi Lige šampiona posle 21 godine (sezona 1999/00), što je najveći razmak između dva nastupa jednog kluba u ovoj fazi u istoriji takmičenja.

Hansi Flik je posle poraza od Ajntrahta reagovao sa dve izmene u startnoj postavi. U timu su Gorecka i Musijala. Roka i Čuopo-Moting će početi meč na klupi, na kojoj se nalazi samo pet izmena.

Simone Inzagi je napravio samo jednu izmenu u odnosu na ekipu koja je pobedila Sampdoriju za vikend: Lazari je zamenio Lulića.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
20:38

Dobrodošli u MONDO Live!

Ostanite sa nama, pratićemo sva bitnija dešavanja sa utakmica Lacio - Bajern i Atletiko - Čelsi