SJAJAN NIZ

JOVIĆ STARTOVAO, SRBI SRUŠILI PRVAKA SVETA: Nojer herojski branio, Bajern je pao, a Kostić nastavio fenomenalan niz!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Tim iz Frankfurta igra kao preporođen, a srpski reprezentativac je najbolji!

Izvor: Tanjug/Arne Dedert/DPA POOL

Sjajnu rezultatsku seriju fudbaleri Ajntrahta nastavili su i u 22. kolu, porazivši aktuelnog šampiona Bajern iz Minhena 2:1 (1:0).

Tim Adija Hitera upisao je peti bundesligaški trijumf u nizu. Tri boda osigurana su u prvom poluvremenu, koje su domaći odigrali fenomenalno i postigli dva gola, da bi u nastavku najbolji strelac lige Robert Levandovski uspeo samo da ublaži poraz Bavaraca.

Ajntraht je dominirao u prvom delu igre.. Daići Kamada pogodio je za vođstvo tima iz Frankfurta u 12. minutu, i to na asistenciju Filipa Kostića. Sjajnom Srbinu bilo je to deveto dodavanje za gol ove sezone.

Nastavili su raspoloženi domaćini sa atacima, pa su u 31. minutu postigli još jedan gol. Same rašlje gola Manuela Nojera pogodio je Amin Junes. Moglo je sve da bude gotovo posle prvih 45 minuta da je na samom isteku poluvremena Luka Jović iskoristio svoju šansu, ali ipak Manuel Nojer je uspeo da odbrani njegov udarac.

Potpuno suprotna slika na terenu u drugom poluvremenu

Slično kao u prošlom kolu, kada je Arminija odnijela bod iz Minhena (3:3), Bajern je "prespavao" prvih 45 minuta, ali se u nastavku probudio.

Sjajan solo-prodor Liroja Sanea prethodio je golu za 2:1. Fenomenalno je nemački reprezentativac "izlomio" nekoliko svojih čuvara, onda asistirao usamljenom Levandovskom, kojem nije bilo teško da postigne svoj 26. ovosezonski gol u Bundesligi.

Nakon smanjenja zaostatka, očekivalo se da Bavarci svim silama krenu i po drugi gol, ali je domaćin uspeo da umiri napade rivala, koji u preostalih dvadesetak minuta meča nisu uradili praktično ništa.

Naprotiv, mogli su primiti i treći gol. U posljednjim trenucima regularnog dela meča Kostić je mogao da se upiše u strelce, ali je Nojer fenomenalnom intervencijom spasio svoju mrežu.

Luka Jović prvi put od povratka u Frankfurt bio je starter. U igri je proveo nešto manje od 70 minuta, kada je zbog sudara sa Niklasom Suleom i razbijene glave morao u svlačionicu.

BUNDESLIGA - 22. KOLO:

Borusija Menhengladbah - Majnc 1:2 (1:1)
/Štindl 26 - Onisivo 10, Štoger 86/

Ajntraht - Bajern Minhen 2:1 (2:0)
/Kamada 12, Junes 31 - Levandovski 53/

Keln - Štutgart 0:1 (0:0)
/Kalajdžić 49/

Frajburg - Union Berlin 0:1 (0:1)
/Promel 64/

Šalke - Borusija Dortmund (18.30)

U nedjelju:

Augzburg - Bajer Leverkuzen (13.30)
Herta - RB Lajcpig (15.30)
Hofenhajm - Verder (18.00)

TABELA:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi