BIBIJANA!

OVO JE DAMA KOJA JE SPASILA ZVEZDU PROTIV MILANA: Poništila je 2 gola iz VAR kombija kraj "Marakane"! (FOTO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Nemica se pamti i po svađi sa Gvardiolom, ali i nezgodnom snimku sa utakmice kada ju je fudbaler slučajno "zakačio" po grudima.

Izvor: Profimedia/Oliver Berg/dpa

Milan je prethodne večeri na "Marakani" postigao četiri gola, ali su dva poništena nakon konsultacije sa VAR tehnologijom, pa je na kraju viđen nerešen ishod - 2:2 (0:1).

"Rosoneri" su već u prvih 12 minuta postigli golove preko Kastiljeha i Ernandeza, međutim glavni arbitar Sidiropulos iz Grčke dobio je signal iz VAR sobe, odnosno kamiona sa specijalnom opremom koji je bio smešten kod "Marakane", da nešto nije regularno.

Video-pomoćnici obavestili su Grka da je kod prvog pogotka bio ofsajd, a kod drugog igranje rukom, pa je Zvezda mogla da odahne o čemu je pričao i Dejan Stanković na konferenciji posle meča.

"Hvala Bogu da je bio VAR. Videlo se i sa klupe da je bila ruka. Da nema VAR-a, 0:1. Zamisli da sudija to propusti i ne svira...U tako jakim odlukama, VAR donosi prave stvari", rekao je Stanković i pohvalio način na koji se tehnologija koristi u Evropi.

Zasluge za obavljeni posao ima nemački sudijski duo - Bastijan Danker i čuvena Bibijana Štajnhaus, koja se nedavno oprostila od sudijskog posla, pa se prihvatila uloge VAR arbitra.

Izvor: Profimedia

Bibijana je najpoznatiji ženski sudija i u istoriju je ušla 2017. godine kada je postala prva dama koja je bila glavni arbitar utakmice prve lige nekog profesionalnog fudbalskog prvenstva. Policajka iz Bad Lauterberga dokazala se u godinama koje su sledile i uvek dobijala važne zadatke.

Punih 15 godina sudila je pod znakom FIFA, ali pošto je i dalje žena u muškom fudbalu "tabu tema", bilo je i neprijatnosti.

Bibijana (sport)
Izvor: YouTube/KingOfAwesomer KingofAwesomer

Tako je Kerim Demirbaj suspendovan zbog seksističkih komentara, dok se pamti i da ju je jedan fudbalera na meču Herte i Ahena zakačio po grudima, na šta mu se ona nasmejala, a snimak je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama.

Pamti se i da ju je Gvardiola "napao" dok je obavljala ulogu četvrtog arbitra, pa je zbog toga dobijala i pretnje, pa je tadašnji trener minhenskog giganta morao da se izvini i smiri navijače.

Bibijana Gvardiola (sport)
Izvor: YouTube/Bundesliga

Policajka koja u martu slavi 42. rođendan karijeru profesionalnog sudije završila je 2020. godine posle susreta Superkupa Nemačke između Bajerna i Dortmunda.

I o njenom privatnom životu se dosta pisalo, pa je poznato da je u vezi sa Hauardom Vebom, čuvenim engleskim sudijom koji je bio oženjen kada ju je upoznao, ali se u međuvremenu razveo, dok je i on već godinama u penziji.

Izvor: Profimedia

Tagovi