Fudbal

Povratak “gaučosa” među “hrabre sokole”: Tumba ga nije razumio, a Hadžibegić je znao španski, ali ga nije zvao

Autor Adela Mulić

Štoper španskog drugoligaša Rajo Valjekana, Esteban Arijel Saveljić, bi nakon pet godina mogao da se vrati u reprezentaciju Crne Gore na inicijativu novog selektora Miodraga Radulovića.

Izvor: Printscreen/ Volim Podgoricu

Novi selektor Miodrag Radulović će sigurno da osvježi igrački kadar pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a novo - staro lice bi mogao da bude Esteban Arijel Saveljić.


Rođeni Argentinac će se tako - sve su prilike - nakon pet godina vratiti među “hrabre sokole”. Saveljić je upisao četiri nastupa za Crnu Goru, a Radulović ga vidi u svojoj selekciji, naročito jer štoper španskog Rajo Valjekana ima želju da se vrati među “crvene”.


“Svi igrači koji s ponosom, željom i karakterom hoće da igraju za naš nacionalni tim su dobrodošli i nemamo prostora i luksuz da se odreknemo bilo koga od njih. Saveljić je u posljednje tri godine odigrao više od 100 mečeva u Drugoj španskoj ligi, tako da nam daje za pravo da ponovo bude u fokusu i u konkurenciji za državni tim”, rekao je Mijo Radulović, koji je dodao.
“Pratimo ga, razgovarao sam sa njim i vrlo pozitivno se odredio ka tome da ponovo bude naš član. U grupi je od 40 igrača koji su trenutno u fokusu i biće praćen do trenutka objavljivanja spiska, ako zadovolji kriterijume naći će se na njemu, a na osnovu onoga što sada pruža svakako ima prostora i za njega”.


Saveljić, rođen prije 29 godina u argentinskom gradu Tandil, za rerpezentaciju zemlje u kojoj su mu rođeni preci debitovao je u junu 2015. godine na gostovanju Danskoj, odigravši drugo poluvrijeme.
U junu i oktobru odigrao je i dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016, da bi u prijateljskom meču 24. marta proveo na terenu svih 90 minuta u porazu Crne Gore od Grčke. I onda je “nestao”.