Dolazi Roze

ZVEZDA MU U DRAMI "OTELA" LIGU ŠAMPIONA, SAD PREUZIMA VELIKANA: Borusija Dortmund spremila promenu na klupi!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Edin Terzić neće ostati na klupi "milionera"

Izvor: MN Press

Borusija Dortmund od naredne sezone imaće novog trenera.

"Milionere" preuzima Marko Roze, koji trenutno komanduje Borusijinim imenjakom iz Menhengladbaha!

Kakav god rezultat ostvario do kraja sezone, izvesno je da Edin Terzić neće ostati na kormilu, a menja ga stručnjak koji je na čelo "koltova" stigao u leto 2019. godine.

Prethodno je dve sezone bio na klupi Salcburga, sa kojim je osvojio tri trofeja – dva u austrijskoj Bundesligi, te jedan u kup-takmičenju. Sa Red Bulovim čedom nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, a problem mu je napravila Crvena zvezda!

U nezaboravnom dvomeču prvo je bilo 0:0 u Beogradu, a potom je Salcburg poveo 2:0 u revanšu, da bi crveno-beli uspeli da izjednače sa dva brza gola u finišu i da zbog više golova u gostima odu u Ligu šampiona posle skoro dve decenije.

Odlazak Rozea sa mjesta trenera tima iz Menhnegladbaha potvrdio je Maks Eberl, sportski direktor kluba.

"U proteklih nekoliko nedelja, imali smo mnoštvo razgovora na temu Markove budućnosti. Nažalost, odlučio je da iskoristi klauzulu koju ima u ugovoru, a koja je na snazi do juna 2022. godine. Do tada, zajedno sa njim, uložićemo maksimalan napor kako bismo ostvarili što bolje rezulate u Bundesligi, kupu i Ligi šampiona."

Trinaest kola pre kraja Bundeslige, "žuti" iz Dortmunda zauzimaju tek šesto mesto na tabeli, uz zaostatak od šest bodova za Volfsburgom, koji trenutno drži poslednju, četvrtu poziciju koja vodi u evropsku elitu.