Pogrešio

KOSTA SE KOCKAO I SVE IZGUBIO: Raskinuo ugovor da nađe bolje, sad napušta Evropu!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Rizik se uopšte nije isplatio, a oni će bez njega biti šampioni.

Izvor: Profimedia

Jedan skandal zbog fotografija iz kreveta, pa raskid ugovora sa Atletikom, sporazumno. Izašli su mu u susret, pomogli mu da potraži novi klub. I nije uspeo u tome.

Prelazni rok je završen u većini evropskih zemalja, a Dijego Kosta (32) nije uspeo da se snađe. On je i dalje bez tima, pa se sve češće priča o odlasku u Brazil.

Iako je zvaničan razlog prekida saradnje bio porodični problemi koje Kosta ima, mnogi tvrde da je on želeo da postane slobodan igrač kako bi imao bolju poziciju na tržištu. Sve se desilo baš u toku prelaznog roka, Dijego je mnogim bio zanimljiva opcija, ali...

Sada je zainteresovan Palmeiras, a i Dijego Kosta nema mnogo boljih opcija u ovom trenutku. Čovek koji je poznat po svom vatrenom temperamentu, često i bespotrebno agresivnom ponašanju, mogao bi karijeru da nastavi u zemlji gde je rođen.

Iako je reprezentativac Španije, Dijego Kosta je rođen u Brazilu, a sa 18 godina je stigao u portugalsku Bragu, gde je počela njegova karijera u Evropi.

Kosta je u prethodnom periodu bio meta mnogobrojnih klubova, između ostalih i Vulverhemtpona i Milana, stizale su ponude iz Saudijske Arabije, ali iskusni napadač nije uspevao da se dogovori sa novim poslodavcima. Poslednjih nekoliko godina njegove kariejre obeležile su povrede, a u Atletiko Madridu je izgubio mesto startnog napadača u paklenoj konkurenciji.

Dijego Kosta je odrastao navijajući za Palmeiras, pa je logično zašto je baš aktuelni šampion Južne Amerike njegov izbor za nastavak karijere. Ali, pre samo nekoliko nedelja je delovalo da želi da ostane u Evropi.

Tagovi