Nikad čuli

NEVEROVATNO! HRVATI NAPRAVILI NAJLUĐI FUDBALSKI TRANSFER: Prešao je u rivala - za aluminijumske golove i mreže!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

"Ako mene pitate, odlična je to odšteta za igrača koji za šest meseci ima slobodne papire", kaže sportski direktor Cibalije iz Vinkovaca.

Izvor: Profimedia/CROPIX/Damir Krajac

Kada su fudbalski transferi u pitanju Hrvatska obično prednjači u regionu po iznosima koji se vrte. Naravno, pre svega zahvaljujući Dinamu i Zdravku Mamiću, koji troše ogromne količine novca na igrače.

Međutim, ovih dana stiže i potpuno drugačije vest iz komšiluka.

Umesto miliona o kojima smo navikli da čitamo ovog puta vest je da je igrač prodat za tri aluminijumska gola. U pitanju je transfer Renea Šarića, mladog fudbalera Cibalije iz Vinkovica koji je prešao u Rudeš.

Transfer iz jednog hrvatskog drugoligaša u drugi privukao je pažnju zbog precizno navedenog obeštećenja “tri aluminijumska gola sa mrežama”.

Fudbalski klub Cibalia, koji je tokom protekle dve decenije uglavnom bio član prve hrvatske lige, ali je u sezoni 2018/19 izbačen u treću ligu zbog finansijskih problema, našao se na udaru javnosti.

U vinkovačkom klubu, međutim, smatraju da je ovo odličan posao.

"Istina je da je Šariću na leto isticao ugovor nakon čega je on slobodan igrač i Cibalija za njega više ne bi dobila nikakvu odštetu. Na početku zimskog prelaznog roka je zajedno sa svojim roditeljem i menadžerom tražio slobodne papire bez ikakve odštete. Možda je to nekad u Cibaliji bila praksa, ali se sada to više tako ne radi. Ne može igrač pod ugovorom na kojeg klub računa tek tako doći, zatražiti slobodne papire i dobiti ih bez plaćanja odštete klubu. Da sada ne ulazim u detalje te priče koja je jako dugo trajala i nije bila nimalo ugodna, uspeli smo pronaći rešenje kojim Cibalija nije ostala oštećena, a Rene je prešao u klub u koji je želeo i koji ga je želeo'', zaključio je sportski direktor kluba.

A onda počeo da priča i o detaljima transfera. Jednog od najneobičnijih koje smo videli poslednjih godina.

''Kako Rudeš nije bio zainteresovan za plaćanje odštete, menadžer je preuzeo na sebe tu obavezu u obliku pomenutih golova čija je vrednost oko 45.000 kuna (oko 6.000 evra) i čija je nabavka svakako bila prvi vrhu liste prioriteta omladinske škole Cibalije. Ako mene pitate, odlična je to odšteta za igrača koji za šest meseci ima slobodne papire. Dobili smo situaciju u kojoj su svi zadovoljni. Osim možda menadžera", objasnio je Krešimir Tomić, sportski direktor Cibalije.

Tako će Cibalija u prolećnu borbu za opstanak bez jednog od igrača koji su njen dres nosili tokom jeseni, ali sa tri aluminijumska gola. Da vidimo da li oni mogu nekako da pomognu...

Nakon 17 odigranih kola Cibalija ima 21 osvojen bod i nalazi se na 13. mestu od 18 klubova u drugom rangu hrvatskog fudbala. Od zone ispadanja su udaljeni pet bodova, dok je ekipa rudeša 7. sa 25 osvojenih bodova.

Tagovi