raskol

KREĆE RASPAD LIVERPULA? Klop ljut na vlasnike, niko ga ne sluša, "crveni" u slobodnom padu...

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Navodno postoji svađa između trenera i uprave

Izvor: Tanjug/Pool via AP/Shaun Botterill

Ne samo da je Jirgena Klopa pogodila lična tragedija, nego i navodno gubi strpljenje i živce zbog transfer politike vlasnika Liverpula, zbog koje je u januaru ostao bez Kalidua Kulibalija iz Napolija.

Šampion Engleske od početka sezone ima probleme u odbrani, tačnije na štoperskim pozicijama, jer su zbog povreda takmičenje završili Virdžil van Dajk, Džo Gomez i Žoel Matip, zbog čega klub ozbiljno trpi u borbi za odbranu titule.

Na kraju su dovedeni Ozan Kabak i Ben Dejvis u finišu prelaznog roka, ali nijedan od njih nije igrao u dve utakmice Liverpula posle toga, porazima kod kuće od Brajtona i Mančester sitija.

Sada San piše da Klopa nerviraju američki vlasnici kluba, koji su odbili njegov zahtev da se "napadne" zvezda Napolija Kulibali. Ispalo je da 29-godišnji štoper nikada nije bio realna opcija, jer je gazda predsednik Napolija Aurelio De Laurentis "zalepio" cenu od 115 miliona evra na njega.

List, međutim, navodi da je Klop vlasnicima jasno stavio do znanja da hoće štopera koji bi mogao da reši probleme u srcu odbrane.

Vlasnici su, sa druge strane, ubeđeni da su delovali u skladu sa mogućnostima i katastrofalnom globalnom finansijskom situacijom usled pandemije. Oni od početka krize traže načine da smanje troškove.

Liverpul se od tada "krpi" u odbrani, a i na početku sezone je kasnio sa pojačanjima. Dovedeni su Tijago Alkantara i Diogo Žota. Prvi je propustio skoro tri meseca zbog povrede kolena i nikako da uđe u formu, dok je drugi bio pun pogodak, ali je i on ispao iz rotacije na dva meseca zbog povrede kolena.

Šampion sada ima 10 bodova manje od lidera prvenstva Mančester sitija, koji ima i utakmicu više, a koji je u nedelju slavio 4:1 na Enfildu.

Liverpul je tako od božića, kada je bio prvi, pao na pozicije za borbu za Ligu šampiona. U subotu dočekuju direktnog rivala u toj borbi, Lester.

Tagovi