A SAD - FINALE!

NAJBOLJI IGRAČ SVETA VODI PO SVETSKU KRUNU: "Levi" nedostaje samo ovaj trofej - neka se spremi iznenađenje turnira!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Bavarci su na putu da objedine evropsku titulu sa svetskom.

Izvor: Tanjug/AP/Hussein Sayed

Lako je ići ka svetskoj kruni kada u svojim redovima imate najboljeg igrača sveta. Bajern Minhen je odradio polovinu posla na putu ka novom trofeju, a glavna rola pripala je izvanrednom Robertu Levandovskom.

AL AHLI - BAJERN MINHEN 0:2 (0:1)
/Levandovski 17, 86/

Bajern Minhen je u finalu Svetskog klupskog prvenstva, pošto su u polufinalnom susretu savladali šampiona Afrike.

Igrači Hansija Flika su nastupili u najjačem sastavu i pokazali da i te kako poštuju ovo takmičenje i priliku da se okite naslovom prvaka sveta.

Tokom čitavog meča su dominirali, stvarali prilike i držali Egipćane daleko od svog gola. Robert Levandovski je nagovestio kako će stvari funkcionisati pogotkom u 17. minutu.

I dok mu je tada asistent bio bivši igrač Arsenal Serž Gnabri, drugi pogodak u 86. minutu stigao je posle dodavanja bivšeg igrača Mančester sitija, Liroja Sanea.

Time su bile odstranjene sve dileme po pitanju drugog finaliste, pa će Bajern u velikom finalu igrati protiv meksičkog Tigresa, prvog finaliste Svetskog prvenstva sa tla KONKAKAF zone.

Biće to prilika za okršaj šampiona Evrope i Severne Amerike - jedne će predvoditi upravo Levandovski, dok će Andre Pjer Žinjak pokušati da povede Meksikance ka velikom iznenađenju.

Finale je na programu 11. februara u 19 časova po srednjeevropskom vremenu.