fantazija!

IMA 17 GODINA I PLAĆEN JE DA GLEDA FUDBAL PO CIJELI DAN! Ovaj tinjedžer živi život iz snova za većinu ljudi

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.rs

Ide u školu, dobija pare da gleda fudbal i uživa u životu

Fudbal
Izvor: MNPress/Twitter/AshwinRaman_

Ovaj mladi fudbalski navijač živi san ogromnog dijela čovečanstva: plaćen je da po cijeli dan gleda fudbal!

Ašvin Raman ima 17 godina, živi u indijskom gradu Bangalor, a radi kao jedan od skauta za škotski Dandi junajted!

On je taj posao počeo da radi 2019. i ispratio je povratak kluba u Premijer ligu Škotske.

"I dalje imam potrebu da se uštinem, a i dalje ne mogu da povjerujem", rekao je Raman za BBC.

On je ispričao da se "navukao" na fudbalsku statistiku i skauting kada je čitao fudbalske knjige. Do saradnje je došlo kada mu je glavni skaut Dandija Stivi Griv poslao poruku na Tviteru i ponudio mu ulogu u klubu.

"Za svoj 13. rođendan sam pokrenuo blog i pisao sam nešto za šta sada vidim da su užasni članci. Stivi Kriv mi je poslao privatnu poruku i pitao me da li sam zainteresovan da radim za klub", ispričao je on.

Izvor: Tanjug/Justin Tallis/Pool Via AP

Ramanova uloga je da gleda igrače koji bi mogli da budu zanimljivi Dandi junajtedu, a onda, kada pogleda dovoljno, da javi da li je fudbaler dovoljno dobar.

"Tako ja sjedim ovdje i dobijam pare da gledam fudbal za klub i imam nekog uticaja. Kažu mi tip igrača koji žele, ja prolazim kroz bazu podataka i vidim ko ima dobru statistiku i kakav je profil. Ako postoji šansa da ga dovedemo, onda satima gledam njegove utakmice i javim da li vrijedi truda", ispričao je skaut i analitičar škotskog kluba.

Raman bukvalno živi za fudbal i provodi mnogo vremena gledajući ga i analizirajući igru. Iako postoji velika vremenska razlika između Škotske i Indije, ovaj tinejdžer, naravno, ide u školu i ima klizni raspored sa Dandijem.

"Imam ispite trenutno, pa nisam mnogo radio. Apsolutni san mi je da radim na najvećem mogućem nivou. Ali, uživam u onome što radim, pa ćemo da vidimo dokle ću da doguram", rekao je on.