HIT ANEGDOTA

ROBI GENIJE - "JEO" CIGARETE I PRAVIO SE DA NE ZNA ENGLESKI: Nezaboravna partija u Engleskoj koju pamti i Piter Krauč!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Čuveni engleski fudbaler setio se sjajnog izdanja u Portsmutu.

Izvor: MN Press

Legendarni fudbaler Robert Prosinečki je tokom svoje impresivne igračke karijere ostavio trag i u Englesko, pošto je nastupao za Portsmut.

Upravo su "pompeji" na zvaničnom Tviter nalogu podsetili da je legendarni fudbaler Crvene zvezde, Reala, Barselone, Ovijeda, Sevilje, Standarda iz Liježa i matičnog Dinama iz Zagreba jednu sezonu 2001/02 proveo u engleskom klubu, pa je svlačionicu delio i sa Piterom Kraučom.

Na stadionu "Fraton Park" odigrao je 33 meča i bio strelac devet pogodaka, a "het-trik" u epskom susretu pre 19 godina protiv Barnlija (4:4).

Robi je najprije pogodio iz penala, a potom i iz solo akcije, da bi sjajnu partiju krunisao golčinom iz slobodnog urca.

Oduševljenje nije krio ni njegov nekadašnji saigrač iz Portsmuta Piter Krauč, koji je podelio video pogodaka uz pomalo šaljiv komentar:

"19 godina. Prosinečki je bio genije. Govorio je engleski kada je napadao, a nije razumeo ni reč kada je traženo od njega da se vrati u odbranu", napisao je nekadašnji reprezentativac Engleske.

Prethodno je još jedan bivši Robijev saigrač iz Portsmuta, Geri O'Nil, prepričavao zanimljive anegdote iz perioda kada su zajedno nastupali, pa je tako otkrio da je hrvatski reprezentativac bio strastveni pušač, znao je da pripali i na poluvremenu.

"Kada bi ušao u svlačionicu na poluvremenu, uvek biste mogli da vidite dim iz toaleta. Pušio bi nekoliko cigareta na svakom poluvremenu!", pričao je O'Nil.