SVI O NJEMU PIŠU

UMAR SADIK ZALUDEO ŠPANIJU: Monći i Sevilja ga već prate, za Almeriju vredi 60 MILIONA evra!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Zanimljiva vest stiže sa Pirineja...

Izvor: Profimedia

Umar Sadik je trenutno u modi!

Napadač Almerije briljira otkako je stigao u Španiju iz redova Partizana, a u članu Segunde ga već procenjuju na 60.000.000 evra!

Umar Sadik je od dolaska u Almeriju počeo da trese mreže i već je na koti 12 u svim takmičenjima, zbog čega je jedna od glavnih uzdanica tima u borbi za povratak u Primeru.

Već sada je Sadik na meti snažnijih timova koji su ga primetili, a prema pisanju "Glasa Almerije", saudijski vlasnici Almerije su još letos u njegov ugovor stavili otkupnu klauzulu na čak 60.000.000 evra! Ovu informaciju potvrdio je i madridski "As".

Na toliko je Almerija procenila Nigerijca, a kako se radi o klubu koji vodi bogati šeik Turk al Šeik, jasno je da u klubu ne žele da tek tako ostanu bez svog najboljeg strelca.

Za Sadika je navodno zainteresovana i Sevilja, čije poslove na tržištu obavlja Monći. Sportski direktor Sevilje je prema pisanju "Dnevnika Almerije" prethodnih dana već zaintrigiran Sadikom jer želi da zameni Karlosa Fernandesa, napadača koji je prešao u Real Sosijedad. Ipak, teško je očekivati da će do takvog transfera Sadika doći već ove zime. Do kraja januara nije ostalo mnogo vremena, a ni član Segunde ne želi da se tek tako odrekne Nigerijca.

Izvor: Profimedia

U Almeriji insistiraju da Sadik mora da ostane u klubu makar do kraja sezone, kako bi sa njim mogli da obezbed plasman u Primeru. Uostalom, time bi i samom Sadiku dodatno porasla cena.

"Umar Sadik poseduje kvalitet da se istakne ne samo u Almeriji, nego i u većem klubu. Veoma je mlad, pred njim je veliki prostor za napredak. Može da igra u Primeri, ali je trenutno najvažnije da daje golove za nas. Morate da mu pružite poverenje da bi vam uzvratio golovima. Takođe, potrebno je da budemo zahtevni kad je on u pitanju kako bi nastavio da trese mreže u kontinuitetu. Što se tiče transfera, u fudbalu se nikad ne zna. Ne mogu sa sigurnošću da garantujem da ostaje sve dok se na okonča prelazni rok. Naravno da sam zabrinut za budućnost Umara Sadika, mada se nadam da će ostati sa nama. Fudbal je pijaca, sve je moguće u završnici", objasnio je Sadikovu situaciju trener Almerije Žoze Gomeš.

Sve ovo pratiće i u Partizanu, imajući u vidu da crno-beli mogu još dosta da zarade od transfera Sadika u Španiju. Ukoliko stigne do 20 golova ove sezone, Partizan će zaraditi 500.000 evra, a još pola miliona evra uslediće ukoliko Sadik odigra 50 utakmica u dresu Almerije.

Naravno, najunosnija klauzula je ona od 3.000.000 evra koliko će Partizan dobiti ako Almerija sa Sadikom u timu izbori plasman u Primeru...