Niotkuda

MANČESTER SITI JE PRVI U ENGLESKOJ: Gvardiola našao dobitnu formu, ''Građani'' su sada najveći favoriti!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Novi lider Premijer lige je ekipa iz Mančestera, ali ne Junajted, kao što je to bio slučaj pre dva dana.

Izvor: Tanjug/Pool via AP/Clive Brunskill

Pomalo iznenađujuće, gotovo neprimetno, Mančester siti se dokopao vrha tabele Premijer lige. Cele sezone imaju manje utakmica od rivala, pa njihov broj bodova nije davao pravu sliku, a sada kad su to nadoknadili - na čelu su tabele.

Pobeda protiv Aston Vile donosi Mančester sitiju prvo mesto na tabeli i ulogu glavnog favorita za osvajanje titule u Engleskoj ove sezone.

Mančester siti - Aston Vila 2:0 (0:0)
/Silva 79, Gundogan 89/

Navijači ''Građana'' optimizam mogu da baziraju pre svega na defanzivi, što nije karakteristično za timove Pepa Gvardiola. Ova mu deluje izvrsno, pošto su Stons i Dijas fantastičan tandem. Njih dvojica ne kapituliraju, a u napadu gol mora da stigne u nekom trenutku.

Večeras je to bilo tek u finišu, ali su Bernardo Silva i Ilkaj Gundogan (sa bele tačke) doneli pobedu vrednu vrha tabele! 

Mančester siti je pobedom u ovom meču stigao do 38. boda u prvenstvu i sada je lider Premijer lige. Onji su bodovno poravnati sa Lesterom, ali imaju meč manje od ekipe Brendana Rodžersa. Najbliži pratilac vodećem dvojcu je Mančester junajted koji ima bod manje i isto utakmica kao gradski rival.

Gosti iz Birmingema su poraženi na ovom susretu, ali generalno gledano igraju odličnu sezonu. Iako imaju samo 16 odigranih mečeva, čak tri manje od pojedinih ekipa, sa 26 bodova zauzimaju 11. mesto na tabeli.