Ponovo je u klubu!

DUŠKO ŠARIĆ PONOVO NA ČELU RUDARA: "Tačno je da sam se vratio!"

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Duško Šarić, ponovo je na čelu pljevaljskog kluba, piše Pobjeda.

Rudar se posljednjih godina prilično mučio, finiš polusezone došao na tako niske grane da je javno tražio pomoć za organizaciju utakmice, a totalni krah tada je spriječio Glavni grad, kada je Ivan Vuković uplatio pomoć prvoligašu iz Pljevalja od 5.000 eura, navodi Pobjeda.

Već tada bilo je jasno da se ne može više od danas do sjutra i da Rudaru treba ili stabilan izvor finansiranja ili mu prijeti totalni krah. I, dan pred početak priprema za drugi dio prvenstva iz Pljevalja je stigla vijest koja je obradovala sve navijače Rudara – Duško Šarić ponovo je u klubu, ističe Pobjeda.

"Tačno je da sam se vratio. Rudar je nešto bez čega ne mogu da živim i prosto sam osjećao obavezu da se vratim", kazao je Šarić za ,,PV portal”.

Finansijski oporavak Rudara najavljen je još septembra prošle godine, kada je za predsjednika imenovan turski biznismen Faruk Sari, a najavljeno da će se Šarić vratiti kao član Uprave. Međutim, od Sarija nije bilo ništa, a Rudar je tonuo sve dublje.

Međutim, početak 2021. godine najavljuje bolje dane za Rudar. Šarić je najavio da je već regulisan sistem finansiranja, ali da će se o svakom centu voditi računa.

"Ni ja, ni moji saradnici nećemo imati platu, već ćemo svoj posao obavljati isključivo volonterski. Normalno je da ću ja, tačnije firma koju vodim, ulagati u klub, ali to će zavisti od zarade i uspješnosti obaljanja psolova. Ono što je važno, obavili smo sastanak sa predsjednikom Opštine Igorom Golubovićem koji je obećao da će loklana uprava izdvojiti oko 120 hiljada eura za Rudar. Takođe, u godišnjem finansijskom planu Rudnika uglja predviđeno je 50 hiljada eura za Rudar, a isto toliko je predviđeno planom EPCG. Nadamo se da će novo rukovodstvo prepoznati značaj ulaganja u pljevaljski sport i da će ulaganja i narednom periodu biti izdašnija" , rekao je Šarić za PV portal.

Međutim, Duško Šarić koji je od Rudara napravio giganta, sada ističe da će ovaj klub imati drugačiji concept i da će prioritet biti stvaranje igrača, ističe Pobjeda.

"Rudar će biti klub koji će stvarati igrače i koji će kroz afirmaciju mladih fudbalera izdržavati sam sebe. Prioritet je opstanak i tu neme priče, ako se kojim slučajem ukaže prilika za nešto više pokušaćemo da je iskoristimo", kazao je on.

Rudar, koji je u zoni baraža, sa istim brojem bodova kao i sedmoplasirano Jezero (22), sjutra počinje pripreme i do kraja mjeseca treniraće u Pljevljima, a onda će od 30. januara glavnu fazu odraditi u Ulcinju, zaključuje Pobjeda.