Fudbal

HAKŠABANOVIĆ LJUT NA PREDSJEDNIKA: Nisam gubitnik!

Autor Jovana Raičević

Jedan od najboljih igrača reprezentacije Crne Gore Sead Haksabanović u ratu sa upravom Norčepinga, želi da napusti klub, a klub odbija da ga proda

Sead Hakšabanović želi da napusti Norčeping, a predsjednik tog kluba ne želi da ga pusti uprkos tome što postoje ponude klubova iz Red Bul grupe - Salcburga, Lajpciga i Njujorka.

Naš reprezentativac koji je izrastao u vodećeg igrača “hrabrih sokola“ je jako bitan za A selekciju, tako da bi bilo dobro da promijeni sredinu kada je već nezadovoljan.

A to nezadovoljstvo i raskol sa upravom Norčepinga puni novinske stupce u Švedskoj.

“Moja budućnost je daleko od Švedske. Jens Gustafson (doskorašnji trener Norśepinga, prim. aut) je jedini razlog zašto sam došao u ovaj klub. Odgovarala mi je njegova ličnost, znanje i način gledanja fudbala. Nijesmo uvijek mislili isto, ali poštovali smo se i to je uticalo na moj napredak. Sad kad je otišao, ne vidim razlog da ostanem“, kazao je Hakšabanović za “Expressen“, nezadovoljan situacijom u klubu.

"Većina kaže da nije njihova stvar da razgovaraju o unutrašnjim stvarima kluba. Ali ja mislim da jeste moja stvar jer predstavljam klub, a on je moj poslodavac. Ne sviđa mi se cijela situacija i ne želim da nastavim na ovaj način. Želim da se svi osjećamo dobro jer će tada i rezultati biti vidljivi. Trenutno se mnogi ljudi ne osjeća dobro i tada morate ukloniti ono što ih uznemirava i stvara tjeskobu. Ne želim ovu brigu koja je oko svih nas, jer je to bolesna situacija“.

Momak koji je odigrao 14 utakmica za Crnu Goru postigavši jedan gol i koji je u ozbiljnim planovima novog selektora Miodraga Radulovića tvrdi da klub otežava njegov transfer.

“Znam što klub misli, ali kako se dio uprave ponaša druga je stvar. Mislim da predsjednik Peter Hunt ne pokazuje nimalo poštovanja prema meni. Izuzetno sam razočaran i tužan kad čujem da me predsjednik naziva gubitnikom“.

Dvadeset jednogodišnji ofanzivac istakao je da se ono što radi Norčeping ne zove pregovaranje sa zainteresovanim klubovima. Hakšabanović je od 2019. u klubu, odigrao je 65 utakmica i postigao 15 golova, a Šveđani su ga doveli za dva i po miliona eura. Možda Norčeping želi da poveća cijenu.

“Ako ne želite da me prodate, to morate jasno reći. U mom slučaju, oni to ne govore, ali ističu nevjerovatnu cifru za obeštećenje. Šalju signale da ne žele da me prodaju. Tako se ne dolazi do pregovaračkog stola, kriju se iza kompjutera i ne javljaju na telefon. To je u najmanju ruku neprofesionalno i bez poštovanja. Mi igrači nijesmo stvar i ne prihvatam da me naziva gubitnikom jer to nijesam“, ljut je Hakšabanović.