ohrabrenje

SMS PODGREVA ATMOSFERU PRED RIMSKI DERBI: Pobeda nad Parmom za popravljanje raspoloženja pred Romu

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Preko potrebna pobeda Laciju kao ohrabrenje pred derbi

Izvor: Tanjug, Olivier Matthys/AP

Lacio je u gostima pobedio Parmu 2:0, istog dana kada je Roma igrala 2:2 sa Interom, tako da je sada među njima šest bodova razlike.

Laciju je to bila druga uzastopna pobeda i veliki podstrek za "Derbi dela kapitale" u petak, što kaže i reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić.

Iako nije bio strijelac, srpski fudbaler je pobjedi u Parmi doprinio asistencijom za drugi pogodak Felipea Kaiseda, dok je vodeći gol postigao Luis Alberto.

"Ova nam je pobeda bila toliko potrebna, potrošili smo toliko utakmica i sada želimo da pobeđujemo u svakom meču. Uvek se mučimo u drugom poluvremenu, ali moramo se poboljšati i pokušati da ranije zatvaramo utakmice. Ovaj današnji trijumf je veoma važan, pogotovo što sledeći susret igramo protiv Rome. To nam je dodatna motivacija, sada imamo pet dana da se pripremimo za gradski derbi", rekao je Milinković-Savić.

Prema njegovim rečima, svejedno mu je da li bio strijelac ili asistent.

"Uvek se trudim da uradim ono što je potrebno ekipi, a nije važno da li je u pitanju asistencija ili gol", dodao je reprezentativac Srbije.

Lacio je danas stigao do osme pobjede u sezoni i trenutno je na osmoj poziciji na tabeli Serije A sa 28 bodova, tri manje od četvrtoplasirane Atalante, a čak 12 manje od vodećeg Milana.