OBRATIO SE TRENER

TREBA NAM JEDAN OFANZIVAC - I TO JE TO: Stanković pojasnio šta je sa Kataijem, očekuje mnogo od prezimenjaka!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

"Gledamo da uradimo najbolje za Zvezdu, da ne divljamo i da uklopimo za ono što nam treba".

Izvor: MN Press

Dejan Stanković okupio je u nedelju svoje fudbalere i time su zvanično počele pripreme Crvene zvezde za drugi deo sezone.

Na prvom treningu "javio" mu se 31 fudbaler, od čega su četvorica novajlije (Odada, Stanković, Srnić i Bakajoko), s tim da neće moći na sve odmah da računa. Čeka se rasplet situacije oko Sanoga, kako je to rekao Mitar Mrkela, dok je Katai i dalje u fazi oporavka.

"Katai će danas izaći sa nama na teren, ali i ostati u Beogradu na daljem oporavku", kazao je Stanković na početku priprema.

"Očekujemo da se priključi u februaru, ne znamo tačno kada, ali njegov oporavak ide fenomenalno i optimisti", dodao je trener Zvezde uz poruku da je "završeno tek prvo poluvreme" i da njegovi igrači ne smeju da se opuštaju.

"Treba da držimo gard visoko jer nas očekuje paklen ritam u februaru i martu gde može mnogo toga da se odluči. Posle sedam dana na Kipru ide i to brušenje forme u Turskoj".

Da li dolaze još neka pojačanja?

"Zadovoljan sam ovim što imamo. Došao je Bakajoko koji je brz i može da nam napravi razliku, radimo na dovođenju još jednog dobrog ofanzivca. Gledamo da uradimo najbolje za Zvezdu, da ne divljamo i da uklopimo za ono što nam treba", naveo je Stanković i dodao da od Odade i mladog prezimenjaka Nikole očekuje mnogo, ali da tek treba da se pokažu.

"Ozbiljno računam na njih".

Izvor: Zvezda TV/screenshot

Gde može bolje?

"Može u svakom segmentu bolje. Takva je grupa, žele i oni da napreduju iz utakmice u utakmicu. Dosta se igralo i nekada je umor činio svoje. Mentalni i fizički. Možda nekad nismo bili briljantni, ali videlo se kako želimo da izgledamo. Insistiraćemo na brzoj tranziciji i izlasku iz defanzivnog bloka".

Svi već razmišljaju o dvomeču sa Milanom u Ligi Evrope...

"Pratimo ih, i dalje su prvi na tabeli, pa čak i uz mnogo problema sa povredama. Imamo do te utakmice skoro 40 dana i mi moramo što bolje da se spremimo. Pioli ih je 'namestio', imaju samopouzdanja i kada ne igraju dobro to reše individualno. Ima još vremena do toga...", zaključio je Dejan Stanković u razgovoru na početku priprema.