zabrinjavajuće

KORONA DIVLJA PREMIJER LIGOM! Preko duplo više zaraženih u odnosu na prošlu nedelju

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Takmičenje će se nastaviti, ali treba očekivati nova odlaganja

Izvor: Tanjug/AP Pool/Scott Heppell

Premijer liga je saopštila da je u poslednjoj rundi testiranja zabeleženo čak 40 pozitivnih rezultata na koronavirus, više nego duplo u odnosu na prošlu nedelju.

Najviši rang engleskog takmičenja objavio je da je testirano 1.575 igrača i radnika u klubovima i da je 40 njih bilo pozitivno na kovid-19. Prošle nedelje bilo ih je 18.

Ništa nije dokazano i objavljeno, ali je logično pomisliti da su masovna kršenja kovid protokola igrača raznih klubova, među kojima su, nažalost, i naši Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević.

Testiranje je obavljeno u periodu od 28. decembra do 3. januara. U tom periodu otkazane su čak tri utakmice Premijer lige jer su neki klubovi imali veliki broj zaraženih.

Pozitivni igrači i radnici u klubovima sada moraju da se samoizoluju u narednih 10 dana.

Da stvari budu gore po njihove klubove, sada sledi zgusnut raspored, tako da bi neki od njih mogli da propuste čak tri meča.

Prošle nedelje odloženi su Everton-Mančester siti, Totenhem-Fulam i Fulam-Barnli. Ove nedelje se igra polufinale Liga kupa, kao i mečevi FA Kupa.

Iako su glasovi da se liga prekine i ode na pauzu postali sve glasniji, Premijer liga je sigurna da će se utakmice odigrati jer je vlada dala zeleno svetlo elitnom sportu da nastavi takmičenje, bez obzira što je Engleska ušla u svoj treći strogi karantin.