Lider Almerije!

ŠPANCI ODUŠEVLJENI SADIKOM: Džerard mu se smejao, ali on je sjajan napadač!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Nigerijac je oduševio Španiju svojim igrama u dresu Almerije.

Izvor: Profimedia

Umar Sadik je bio junak pobede Almerije nad Ponferadinom, pošto je već u prvom poluvremenu postigao het-trik. 

Nigerijac je svojim igrama oduševio javnost u Španiji pa mu jw ugledni "As" posvetio ceo jedan tekst. 

Sadik je stigao u Almeriju iz Partizana kao zamena za Darvina Njuneza, Urugvajca koji je otišao put Benfike i kako se navodi u tekstu "Sadik čini da Almerija zaboravi Nunjeza". 

"Došao je iz Patizana za pet miliona evra (koji mogu biti devet ako se ostvare bonusi) i dobio je ugovor na pet godina, a još uvek ništa nije pokazao u najvećim ligama na svetu. Taj petogodišnji ugovor je pokazao da veruju u njega. Trener mu je dao ulogu startera", navodi se u tekstu. 

Kao i u Srbiji, njegova pojava na terenu izazvala je interesovanje španske javnosti. Iza navodne "nespretnosti" krije se sjajan napadača. 

"Nigerijac je zanimljiv tip. Njegova nespretna pojava je bila predmet podsmeha, čak i od strane Stivena Džerarda koji ga je trenirao u Rendžersu. Bez obzira na svoju mladost od prvog momenta je pokazao da je sjajan projekat i sjajan napadač", navodi se dalje. 

Navodi se da je trener Almerije od stata imao poverenja u Sadika i da je uvek govorio da u timu ima sjajnog špica, čak i posle nešto slabijeg starta Nigerijca. A cilj Nigerijca je sasvim jasan. 

"U Almeriji želi da "pusti korenje" i bude deo istorije tako što će se plasirati u Primeri i premašiti 15 golova Darvina Nunjeza", zaključak je teksta u "Asu". 

Ako se to desi, Partizan čekaju ozbiljni bonusi, novac koji je teško dobiti prodajom igrača, a kamoli kao dodatak na već ostvareni transfer. 

Tagovi