Modna policija

O SPORTISTIMA I NJIHOVOM STILU U 2020: Obuci se kao Nejmar ili kao Pirlo!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Na stručnjacima je da odluče, a na nama da pogledamo i komentarišemo ko ostavlja bez teksta modnim stilom, a ko je kilometrima daleko od toga. Svi su uspešni u sportu kojim se bave, ali šta je sa oblačenjem?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Profimedia

U godini koja je konačno iza nas sportske zvezde nisu imale mnogo prilika da budu na glamuroznim žurkama, velikim okupljanjima i slavljima, ali ipak su našli način da imresioniraju javnost svojim stajlinzima.

Neki su nam po odevnim kombinacijama poznati od ranije pa su tako ponovo bili vredni pomena, a neki su možda prošli nezapaženo, iako zaista znaju da oduševe i van terena.

Da bi dobili titulu "zvezde" sportisti često moraju da prođu i kroz ruke modnog žirija. Na terenu umeju da zablistaju, ali o njima će se još više govoriti tek ako impresioniraju svojim stajlingom ili iznenade koliko su modno nepismeni.

Neki su se u 2020. oblačili tako da iste sekunde poželite da kupite sličnu odevnu kombinaciju, dok je bilo onih na čiji ste se stajling nasmejali.

Na primerima koje smo odabrali videćete koliko novac nekada nije presudan. Ima gospode koji zarađuju cifru od koje vas boli glava, ali koji toliko ne znaju da uklope boje pa vas do ludila nasmeju smešnim izdanjima...

Prvi "na meti" je Luis Hamilton. Čuveni vozač Formule 1 je pored nanizanih uspeha tokom 2020. godine nanizao i pohvale modnih gurua, mada samo onih koji cene neobičnost.

Sedmostruki šampion Formule 1 već neko vreme je zvezda kampanja brenda Tomi Hilfinger, a na Instagramu voli da deli selfije u neobičnim odelima i kombinacijama koje bi retko ko umeo da iznese. U "najbržem karavanu" je gospodin, a u stilu tinejdžer.

Izvor: Profimedia

Ipak, Britanci mogu da se hvale Hamiltonom, ali njihov sinonim za modu je bio i ostao Dejvid Bekam.

Iako ga supruga besprekorno obuče svaki put, čuvena fudbalska legenda u prethodnoj godini imao je ispade sa kombinacijama, a sve to je lepa Viktorija podelila  sa pratiocima.

Izvor: Profimedia

Inače je dosledan klasičnim komadima, voli jednostavnost koju zna da nosi, pa čak i kada obuče običan džins i belu majicu, ume da upotpuni skupocenim satom.

A šta je sa NBA zvezdama?

Moderno, nesvakidašnje pa čak i kontroverzno. Često su to sinonimi za odevne kombinacije  igrača najjače košarkaške lige na svetu.

„Dečak iz geta“ tako često zbog garderobe ume da izgleda Džejms Harden, a u poslednje vreme se tako i ponaša.

Na samom početku sezone „Brada“ je uhvaćen u strptiz klubu gde je kršio sve mere koje su izrečene povodom virusa korona, na treninzima je bio nervozan i gađao saigrače, ali na Instagramu skuplja lajkove.

Vi procenite da li buckasti Harden spada u ekipu koja ima stila ili u onu koja preteruje sa printovima.

Izvor: Profimedia

Ipak, kontroverzno je prejaka reč za „Bradu“ ukoliko se dotaknemo nekadašnje košarkaške legende Denisa Rodmana.

Ekscentrične kombinacije bile su lični pečat petostrukog osvajača NBA prstena. Njegov stil opisivao je u potpunosti i njegov privatni život.

Tri braka, od kojih je jedan sa poznatom glumicom Karmen Elektrom koji je prekinut jer su se slavni košarkaš i glumica potukli pa su zbog toga i uhapšeni.

Denis Rodman
Izvor: Profimedia

Utakmice je igrao našminkan, oblačio se ludo, a posle epizoda u Detroitu i San Antoniju njegove najbolje partije zabeležene su sa Čikago bulsima gde mu je saigrač bio Majkl Džordan.

Drugi najplaćenji NBA igrač Rasel Vestbruk ume da se „skocka“, ali i da pretera i nekad izgubi pravu meru. Sportska elegancija i neobični komadi koji su kod najvećih košarkaških zvezda očigledno neminovni su nešto čega se plejmejker Vašington vizarda čvrsto drži, ali sa šarenilom ume da omaši.

Izvor: Profimedia/SIPA/Laurent VU

Vestrbuk ima i svoju kolekciju Džordanki, a uz njegovu odevnu kombinaciju obavezno se svaki put nađe i ogrlica.

Ipak, kada se sa parketa preselimo na fudbalski teren titule za modno osvešćene igrače najviše se dodeljuju Italijanima.

Oni su dokaz da stil ne znači što skuplji komad niti što više nespojivih stvari.

Iako je 21. vek i avangardni komadi izazivaju pažnju ima i onih modnih stručnjaka koji ležernu eleganciju i klasiku ne bi menjali za skupoceno šareno odelo. I baš zato, najveći šmekeri uvek su bili i ostali gospoda koja dolaze iz zemlje koja je sinonim za modu.

Nekadašnji saigrači, Andrea Pirlo i Đanluiđi Bufon prava su klasa kako nekada na terenu tako i van njega. Pirlo kao trener Juventusa na svakom pojavljivanju pokupi pohvale koje se tiču stila.

Izvor: Profimedia

Điđi Bufon i dalje nosi dres „stare dame“, ali kada nije u dresu po njegovom modnom ukusu odmah primetite da kao i Pirlo uživa u belim košuljama i klasičnim, elegantnim odelima.

Jednostavno teško im je parirati jer ukoliko se rodite u Italiji male su šanse da nećete biti modno pismeni.

Oni koji vole otmenost u oblačenju sigurno će reći da je čuveni Brazilac Nejmar jedan od većih modnih promašaja na sportskoj sceni.

Njegova kombinacija za doček Nove godine one koje vole upadljivost je oduševila, ali ljubitelje fudbala koji nisu navikli na tako nešto je zasmejala.

5. 2. 1992. Nejmar
Izvor: Profimedia/SIPA/Laurent Benhamou

Izvor: Instagram/NeymarJr

Nejmar je pozirao u srebrnom odelu sa kojeg sve šljašti, a sako je u potpunosti otkopčao i tako pokazao stomak i tetovaže.

Zvezda Pari Sen Žermena mnoge je iznenadio jer je često u ležernim kombinacijama, ali promašaj kojim je ispratio godinu ćemo mu sigurno zapamtiti.

Dakle, ko voli klasiku sigruno nije oduševljen stilom NBA igrača.Samo nekolicina njih kao što je prva zvezda LA lejkersa Lebron Džejms znaju da ne preteraju.

Ne voli da vrši eksperte sa garderobom, kada je potrebno obuče elegantno odelo, ali inače voli opuštenu garderobu koja nije upadljiva.

Da li delite mišljenje ili spadate u ekipu koja voli neobične stajlinge?

Tagovi