VAŽNO PITANJE

PARTIZANOV POGLED KA LETU 2021: Kako ubediti Olimpijakos i zadržati Svetu Markovića naredne sezone?

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Neće biti jednostavno...

Izvor: MN Press

Ostalo je još pet dana do početka priprema fudbalera Partizana, kada igrači budu stigli na "prozivku" trenera Aleksandra Stanojevića.

Tada će i zvanično početi obaveze crno-belih po pitanju 2021. godine. Ipak, u Humskoj se i prethodnih dana radilo na važnim pitanjima.

Jedno od važnijih pitanja koje će pred upravu Partizana biti postavljeno u prvoj polovini nove godine jeste i pitanje Svetozara Markovića.

Mladi fudbaler "parnog valjka" na pozajmici iz Olimpijakosa je u dva meseca od povratka u Humsku pokazao da ima kvaliteta koji je Stanojevićevom timu neophodan, ali...

Partizan nije početkom oktobra uspeo da izbori i klauzulu o eventualnom otkupu mladog Srbina iz redova grčkog šampiona (ili bar produžetka pozajmice) i zato će pred crno-belima biti nekoliko važnih pitanja tokom 2021. godine.

Pregovori u finišu letnjeg prelaznog roka su bili uspešni po pitanju "Svetinog" povratka u Partizan, ali ne i po pitanju pomenute klauzule koja bi klubu iz Humske ostavila mogućnost da i zvanično učini Markovića njihovim igračem.

Sveta Marković bi se u Superligi Srbije računao kao "bonus" igrač i u sezoni 2021/22, što bi bila još jedna povoljna stvar za crno-bele, imajući u vidu da je rođen 23. marta 2000.

Kako prenosi "Sportski žurnal", Partizan će pokušati na sve načine da zadrži Markovića i posle završetka sezone 2020/21, ali se postavlja pitanje da li će to biti moguće i na koji način?

Za sada još uvek nema značajnih naznaka da će se Grci odlučiti da ponovo pošalju Markovića na pozajmicu u Beograd, ali ni da bi mogli da "dignu ruke" i prodaju Srbina.

Ono što je do sada sigurno jeste da je Marković pokazao veliki napredak u odnosu na prvi mandat u Humskoj, kada je i dalje bio tinejdžer.

Marković se ustalio u startnoj postavi i ne samo jer je "bonus" igrač mlađi od 21 godine, već i zbog igračkih kvaliteta. Stanojević ga je u nekoliko navrata javno hvalio i sada je na upravi kluba da proba da pronađe rešenje.

Pred Partizanom je šest meseci u kojima će moći da pokušaju da ubede Olimpijakos u novu saradnju po pitanju Svetozara Markovića...

Tagovi