Fudbal

SAVO MILOŠEVIĆ JE 99% NOVI SELEKTOR SRBIJE

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs Izvor Informer

Imenovanje do 10. januara.

Izvor: MN Press

Vladan Milojević je preskup za Fudbalski savez Srbije, nije postignut dogovor sa Draganom "Piksijem" Stojkovićem koji bi takođe morao da se odrekne velikog novca, pa je tako u igri za selektora ostala još samo jedna opcija.

U pitanju je Savo Milošević, doskorašnji trener Partizana, javlja dnevni list "Informer".

Milošević je bez angažmana pošto je na dramatičan način otišao iz Humske, podnevši ostavku nakon poraza protiv Vojvodine, a već je obavio prve nezvanične razgovore sa čelnicima FSS.

"Praznici neće mnogo uticati na ritam pregovora, pogotovo što je zbog korone specifična situacija i skoro da nema klasičnih godišnjih odmora. A i nema vremena da se bilo šta odlaže. Svesni su u vrhu FSS da je potrebno što pre imenovati selektora", navodi izvor Informera i poručuje da će selektor vrlo brzo biti imenovan.

"Posle neformalnih razgovora koje su rukovodioci vodili među sobom prethodnih dana očekuje se da najkasnije do 10. januara bude poznato ko je naslednik smenjenog Ljubiše Tumbakovića. Kako sad stvari stoje, to će biti Savo Milošević", dodaje se.

Milošević nema mnogo iskustva, radio je kao trener samo u Partizanu, ali ima veliki autoritet što je možda i trenutno najvažnija osobina za selektora.

Izvor: MN Press

"Bilo je spekulacija da li bi Savo prihvatio ili ne zbog izjava kako neće više da radi u srpskom fudbalu. Međutim, vrlo brzo su razrešene te dileme u razgovoru s najvišim predstavnicima FSS i naravno da bi Miloševiću bila čast da preuzme reprezentaciju. On je slobodan i u ovom trenutku šanse su 99 odsto da bude novi selektor 'orlova'. Ne znam šta može da se dogodi u narednim danima, pa da neko drugi iskoči u prvi plan", objasnio je izvor lista iz FSS.

Zanimljivo je da će novi selektor na klupi Srbije prvi zadatak imati već 25. januara kada selekcija igrača iz Superlige igra protiv Dominikanske Republige, a šest dana kasnije i protiv SAD.