NIMALO NAIVNO!

"IMAO SAM ŠIPKU MEĐU REBRIMA I SA NJOM SAM SPAVAO": Uživo ispovest fudbalera o povredi koja je zabrinula Srbiju!

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Mnoge su iznenadile fotografije iz bolnice i čak se sumnjalo da je možda i završio sezonu. Sada je o svemu detaljno pričao.

Izvor: MN Press

Slobodan Tedić je proživeo ozbiljne stvari protekle sedmice. Mladi fudbaler Mančester sitija koji je trenutno na pozajmici u holandskom Cvoleu, imao je zdravstvenih problema zbog kojih je morao da ide u bolnicu.

Nekadašnjem napadaču Čukaričkog su zbog nedostatka kiseonika morali da ubacuju cev u pluća, a sve je počelo kada je na utakmici doživeo oštar bol u grudima.

Bio je Tedić prethodnih dana u centru pažnje domaće javnosti, a i iz bolnice je osvanula fotografija kako leži na bolničkom krevetu.

Mladi srpski napadač otkrio je detaljno u razgovoru za TV "Prva" kako su njegovi problemi izgledali u prethodnom periodu.

"Bilo je ustanovljeno da imam problem sa plućnim krilom. Tada sam dobio tu cev koja mi je pomogla da se vrati kiseonik u pluća", rekao je mladi Tedić u živom programu.

"S obzirom na to da sam pre dva-tri dana osećao neki bol u grudima koji sam već osećao, mislio sam da sam se prehladio. Posle 15 minuta me jako preseklo u grudima i leđima i posle toga sam izašao sa terena. Pokušao sam da nastavim, ali nisam imao kiseonika, otišao sam u svlačionicu gde su mi rekli da nije ništa opasno. Posle četiri-pet dana sam otišao da snimim, jer nisam mogao da spavam ni da dišem normalno i posle su u bolnici videli da je prazno to plućno krilo", kaže Tedić.

On dalje objašnjava kako su mu doktori vratili kiseonik u plućno krilo.

"U bolnici sam snimao srce i radio EKG i sve je bilo dobro. Na rendgenu su videli na plućnom krilu da mi je ispražnjeno kiseonikom. Dobio sam anesteziju i šipku između rebara i sa tom šipkom sam išao i spavao sa njom tokom tih dan i po. Preko nje su mi ubacili kiseonik."

Tedić je pre nekoliko meseci u Srbiji preležao korona virus, ali niko ne može da kaže sa sigurnošću da je nedavne probleme imao upravo zbog kovida-19.

"To je nagađanje, a ja sam koronu imao pre tri-četiri meseca. Dva-tri puta sam odlazio na rendgen i imao sam upalu pluća i nisam smeo da treniram. Poslednji put su mi na grudima videli neku senku, ali su rekli doktori da smem polako da počnem da igram i ta tri-četiri meseca nisam imao problema. Na kraju se desilo ovo kada sam izašao sa terena i kada nisam mogao da sedim niti spavam."

On je potom objasnio i kako se sada oporavlja.

"Kada sam imao koronu, nisam imao neke simptome, samo malo temperatura. Posle sam malo osećao bol u plućima, ali počeo sam da treniram posle mesec dana. Juče sam izašao iz bolnice i sad moram da striktno mirujem. Posle toga mogu lagano u šetnju i posle dve nedelje da vozim bicikl. Što se tiče fudbala su rekli najmanje dva meseca da ne smem da treniram i da ne smem da letim avionom nekoliko meseci. Moram strogo da vodim računa. Sad najnormalnije funkcionišem i hvala Bogu mogu da dišem", zaključio je Slobodan Tedić.

Tagovi