OČAJNO!

ARSENAL RAZBIO ČELSI - "PLAVCI" KAO PIJANI: Čak je i Džaka dao gol, ali nije slavio uz albanskog orla!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Počeo je Čelsi dobro sezonu, ali djeluje kao da im je potreban bolji trener.

Izvor: Tanjug/Julian Finney Pool via AP

Londonski derbi pripao je Arsenalu - i to sasvim zasluženo!

Čelsi je odigrao očajnu utakmicu na "Boksing dej", djelovalo je kao da su "plavci" pretjerali u proslavi Božića, dok su na drugoj strani "tobdžije" bile znatno raspoloženije i golovima Lakazeta, Džake i Sake upisale su trijumf kojim su spasili Mikela Artete otkaza.

ARSENAL - ČELSI 3:1 (2:0)

Sada je znatno bliži otkazu Frank Lampard, pošto je njegova ekipa u ogromnoj krizi uprkos brojnim ulaganjima tokom ljeta, pa su u poslednjih pet mečeva upisali tek jedan trijumf.

Ovo im je treći poraz u poslednje dvije nedelje, a najviše će i boljeti jer je od gradskog rivala. Uz to, Arsenal je igrao u čudnom sastavu, bez mnogo prvotimaca, ali očigledno je to u ovom trenutku bio preveliki izazov za Čelsi koji se "srušio" od povrede Hakima Ziješa.

Tako je neoprezni Džejms napravio faul nad Tirnijem u 34. minutu, a sa "kreča" je precizan bio Lakazet. Već u 44. minutu je Granit Džaka povisio direktno iz slobodnjaka, na vrlo lijep način.

Bio je to udarac sa preko 25 metara, a sigurno je da će mu mnogo značiti posle nedavnog crvenog kartona. Zanimljivo je Džaka da nije proslavio uz "albanskog orla", kako je to inače radio u dresu reprezentacije Švajcarske.

Izvor: Tanjug/Andrew Boyers/ Pool via AP

Ređale su se šanse za Arsenal, a Bukajo Saka je uz mnogo sreće postigao pogodak u 56. minutu, posle čega je djelovalo kao da se Čelsi predao.

Elneni je pogodio stativu, Lakazet je promašio zicer, a onda se pomalo i opustio tim Mikela Artete.

Uspio je Ejbraham da postigne utešni gol iz prvog puta Čelsija u okvir gola (85. minut), dok je u nadoknadi Žoržinjo mogao da napravi dramu, ali je promašio penal.

Čelsi u narednom kolu (28. decembar) igra protiv Aston Vile, a Arsenal gostuje Brajtonu (29. decembar).